For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Alexandra Guțu | George Enescu Festival
alexandra gutu

Violoncelista Alexandra Guțu, născută la Timișoara, a început studiul violoncelului la 8 ani, primul ei profesor fiind Simion Zimmer. La doar 12 ani, a concertat cu orchestra Liceului de Muzică, iar ca studentă la Conservatorul din București, a lucrat cu renumitul profesor Serafim Antropov. Talentul ei a fost recunoscut la cele mai importante concursuri internaționale, primul fiind Concursul Pablo Casals de la Budapesta; au urmat concursurile de la Bologna, Florența, Praga, Moscova, Roma, apoi cursuri de specializare la Paris, la Conservatorul Superior de Muzică și la Academia Mozarteum din Salzburg.

Încă din anii de studiu, Alexandra Guțu a avut o bogată activitate concertistică în România, dar și turnee importante în SUA, Japonia, Germania, Franța, Italia.

Strâns legată de orașul natal, a ocupat postul de prim violoncel și apoi de solist concertist la Filarmonica Banatul din Timișoara, continuând totodată seria concertelor și turneelor în America de Sud, Canada, China, Thailanda, Macao, Maroc și în diferite țări europene. A colaborat cu Orchestra RAI din Napoli, Orchestra Teatrului Olimpic din Vicenza, Orchestra San Carlo și Orchestra Internațională a Italiei.

A avut o activitate intensă în domeniul muzicii de cameră: în duo cu pianistul Dragoș Mihăilescu, în cvartetul de coarde Timișoara, Trio Palladio în Italia, duo cu violonistul Gabriel Popa, cvartetul de violoncele Cellissimo, cu Marin Cazacu, Răzvan Suma și Octavian Lup. Are înregistrări la casele de discuri Electrecord și Claves, DVD-uri realizate în Macao și Bangkok, colaborări la Radio și Televiziune.