For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Alexandra Segal  | George Enescu Festival

ISRAEL

Pianista israeliană Alexandra Segal este câștigătoarea premiului I la concursuri naționale și internaționale. A susținut concerte în Israel, SUA, Spania, Italia, Franța, Germania, Austria, Polonia, Letonia, Croația și Ucraina, inclusiv spectacole live TV și radio. Alexandra este câștigătoare a unor concursuri de pian precum: premiul III la Medici International Music Competition (2021), premiul III la Chicago International Music Competition (2020), premiul II la WPTA International Piano Competition (2019), premiul I la „Piano Forever”. ” Concurs de pian (2017, Israel), premiu la Concursul de pian Arianne Katcz (2017, Israel), premiul la Concursul de pian “Pnina Salzman” pentru tineri pianiști (2017, Israel), premiul III la Concursul internațional de pian de la Riga (2012, Letonia).

A cântat ca solist cu Orchestra Simfonică din Ierusalim, Orchestra Simfonică Haifa, Orchestra de cameră din Kiev, Orchestra Filarmonică Donețk, Orchestra Simfonică Raanana și Orchestra Simfonică a Școlii de Muzică Buchmann-Mehta și a lucrat cu dirijori precum Vag Papian, Avi Ostrowsky, Yoav Talmi, Guy Feder și alții.

Alexandra a participat la cursuri și festivaluri internaționale de pian, printre care „Israel Festival”, „European Music Institute Vienna”, „Tel Hai International Piano Masterclasses”, „Miami Piano Festival Academy”, „Piano Loop Academy”, „Hummelfest” și „Bieszczady bez granic” cu muzicieni renumiți precum Michel Beroff, Murray Perahia, Andrzej Jasinski, Meng-Chieh Liu și alții.

Alexandra s-a născut la Kiev, Ucraina în 1995. Și-a început studiile de pian la vârsta de șase ani cu prof. Natalie Tolpygo. Și-a obținut diploma de licență la Școala de Muzică Buchmann-Mehta cu prof. Tomer Lev și diploma ei de master la Universitatea de Muzică Franz Liszt din Weimar, Germania, cu prof. Balazs Szokolay. În prezent studiază la Universitatea de Muzică și Arte Spectacolului din Graz cu prof. Milana Chernyavska.

PROGRAM:

Etapă online
Bach Preludiul și fuga în mi bemol major, Clavecinul bine temperat – Caietul I
Haydn Sonata în mi bemol major Hob. XVI/52
Liszt Studiul de concert S. 144 nr. 2, La leggierezza
Scriabin Studiul op. 8 nr. 2
Brahms Sonata nr. 3 în fa minor op. 5
Semifinală
Enescu Sonata nr. 1 în fa diez minor op. 24
Rahmaninov Variațiuni pe o temă de Corelli op. 42
Barber Sonata în mi bemol minor op. 26

Finală
Prokofiev Concertul nr. 3 în do major pentru pian și orchestră op. 26