For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Alexandra Segal  | George Enescu Festival

ISRAEL

Pianista israeliană Alexandra Segal s-a născut la Kiev, în Ucraina, în 1995. A început să studieze pianul la vârsta de șase ani cu prof. Natalie Tolpygo. A absolvit studiile de licență la Școala de Muzică Buchmann-Mehta cu prof. Tomer Lev și masterul la Universitatea de Muzică Franz Liszt din Weimar cu prof. Balázs Szokolay. În prezent, studiază la Universitatea de Muzică și Artele spectacolului din Graz cu prof. Milana Chernyavska.

Alexandra a susținut concerte în Israel, Statele Unite ale Americii, Spania, Italia, Franța, Germania, Austria, Polonia, Letonia, Croația și Ucraina, unele dintre ele fiind transmise în direct la radio și televiziune. A câștigat premiul al III-lea la Concursul Internațional de Muzică Medici (2021), premiul al III-lea la Concursul Internațional de Muzică de la Chicago (2020), premiul I la Concursul Piano Forever (2017, Israel), premiul I la Concursul de Pian Arianne Katcz (2017), premiul I la Concursul Pnina Salzman pentru Tineri Pianiști (2017), premiul al III-lea la Concursul Internațional de Pian de la Riga (2012), premiul I la Concursul Internațional de Pian Crimean Spring (2010).

A concertat ca solistă alături de Orchestra Simfonică din Ierusalim, Orchestra Simfonică din Haifa, Orchestra de Cameră din Kiev, Orchestra Filarmonicii din Donețk, Raanana Symphonette și Orchestra Simfonică a Școlii de Muzică Buchmann-Mehta, sub conducerea unor dirijori precum Vag Papian, Avi Ostrowsky, Yoav Talmi și Guy Feder.

Alexandra a participat la cursuri și festivaluri internaționale de pian, între care Institutul European de Muzică de la Viena, Cursurile Internaționale de Pian Tel-Hai, Academia Miami Piano Festival, Piano Loop Academy, HummelFest și Bieszczady without Borders, cu muzicieni precum Michel Béroff, Murray Perahia, Andrzej Jasiński și Meng-Chieh Liu.

PROGRAM:

Etapă online
Bach Preludiul și fuga în mi bemol major, Clavecinul bine temperat – Caietul I
Haydn Sonata în mi bemol major Hob. XVI/52
Liszt Studiul de concert S. 144 nr. 2, La leggierezza
Scriabin Studiul op. 8 nr. 2
Brahms Sonata nr. 3 în fa minor op. 5

Semifinală
Enescu Sonata nr. 1 în fa diez minor op. 24
Rahmaninov Variațiuni pe o temă de Corelli op. 42
Barber Sonata în mi bemol minor op. 26

Finală
Prokofiev Concertul nr. 3 în do major pentru pian și orchestră op. 26