For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Alexandru Ștefan Murariu – George Enescu Festival

Alexandru Ștefan Murariu

Alexandru Ștefan Murariu este asistent universitar doctor la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, în cadrul departamentului de Compoziție muzicală și dirijat. A absolvit studiile de licență și masterat și doctorat (Secția Compoziție, în anii 2012, 2014, respectiv 2019) sub îndrumarea prof.univ. dr. Adrian Pop.

De-a lungul anilor de studiu obține numeroase premii naționale în cadrul unor concursuri de compoziție precum „Liviu Comes”,„Ștefan Niculescu”, „Alexandru Zirra”, „Lăudați pe Domnul” , „Sigismund Toduță” ș.a. În anul 2014 obține premiul pentru muzică de cameră din cadrul Concursului Internațional „George Enescu” cu lucrarea „El Niño”, iar în anul 2018 obține premiul pentru muzică simfonică din cadrul aceluiași concurs pentru lucrarea „Espaces VI-Concert pentru clarinet și orchestră”. O altă performață notabilă o reprezintă obținerea în anul 2017 a distincției „Prix de composition à la mémoire de Nadia Boulanger” în cadrul școlii de vară de la Fontainebleau (Franța).

În anii 2015 și 2019 obține Bursa „George Enescu” a Institutului Cultural Român, constând în rezidențe artistice la „Cité Internationale des Arts” din Paris.

Începând cu anul 2016 este membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, iar în anii 2017 și 2018 obține premiile U.C.M.R („Filiala Cluj” pentru lucrarea „Espaces I” și pentru Muzică corală cu lucrarea „Espaces IV – Spezzati”)