For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Ambasadoarea Franței, doamna Michèle Ramis și pianistul Jean-Yves Thibaudet susțin Concursul Enescu 2020 – George Enescu Festival

Ambasadoarea Franței, doamna Michèle Ramis și pianistul Jean-Yves Thibaudet susțin Concursul Enescu 2020

#SalveazăFrumusețeaÎnViață #ConcursulEnescuOnline

Într-o inițiativă fără precedent pe scena culturală românească, mari personalități s-au alăturat provocării Salvează Frumusețea în Viață lansată de Concursul Internațional George Enescu în spațiul public, în contextul incertitudinii supraviețuirii mediului cultural – artistic, generat de pandemie.

Ambasada Franței, un partener de tradiție al Festivalului și Concursului Internațional George Enescu, prin Ambasadoarea sa, doamna Michèle Ramis, și pianistul concertist Jean-Yves Thibaudet se alătură inițiativei și transmit un mesaj de susținere pentru această ediție a Concursului. Jean-Yves Thibaudet  a participat de mai multe ori la Festivalul Enescu și are o misiune specială în România, fiind de Reprezentant pentru industriile culturale și creative franceze.

Mesajul transmis de către cele două personalități reprezintă un punct important de susținere pentru echipa Concursului și pentru concurenții înscriși în competiție. Excelența Sa, doamna Michèle Ramis, a afirmat că reorganizarea Concursului într-o formă adaptată pentru online reprezintă un semn de continuitate, speranță și reziliență. Pianistul Jean-Yves Thibaudet a subliniat utilitatea concursurilor de acest gen, experiențele sale în acest domeniu ajutându-l să progreseze. De asmenea, Thibaudet afirmă că aceste concursuri pot fi stimulatoare de talent, oferă o mare vizibilitate participanților și pot reprezenta platforme de lansare pentru cariere ulterioare.

Concursul Internațional George Enescu a lansat pe 19 august, de ziua de naștere a marelui compozitor George Enescu, Provocarea „Salvează Frumusețea în viață”, prin care invită întreaga societate să răspundă și să ia atitudine în fața fricii, adversității și incertitudinii generate de pandemie, dând valoare vieții și frumuseții care dă sens și bucurie fiecărui om.