For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Andrea Hughes | George Enescu Festival

SUA

Andrea Hughes s-a născut în România în 1991 și a crescut în Utah, SUA. Ea a început să studieze vioara la vârsta de 3 ani. A absolvit studiile de licență la Institutul de Muzică din Cleveland sub conducerea lui Paul Kantor și Ivan Zenaty. Printre profesorii ei din copilărie se numără Deborah Moench, Dara Morales și Ralph Matson. Ea a primit instruire suplimentară de la artiști precum Joseph Silverstein, Dmitri Berlinsky, Ulf Schneider, Stephen Picard, Ilya Kaler și Remus Azoitei.

La Institutul de Muzică din Cleveland, Andrea a participat la Seminarul Intensiv  de Cvartet și a ocupat funcții de Concertmaster și Principal Second pentru CIM Orchestra și Opera Orchestra. A cântat ca membru al Cameratei Louis Spohr, Folkwang Kammerorchester Essen, Essener Philharmoniker și Sinfonieorchester Wuppertal și cântă în mod regulat cu Utah Symphony.

Andrea a susținut numeroase concerte cu Rocky Mountain Strings, inclusiv turnee în Polonia, Republica Cehă și Italia și a fost concertmaestru al Simfoniei  de Tinereti din Utah timp de 3 ani. Ea a participat la The Quartet Program, Heifetz Institute, Nuevo Mundo Festival & Academy, National Repertory Orchestra, Keshet Eilon Mastercourse, Blackmore International Music Academy, Szymon Goldberg Meisterkurse și Dorothy Delay Masterclass Series.

Andrea a câștigat Premiul I la Utah State Fair Violin Competition, UMTA Pre-Collegiate Instrumental Concerto Competition, Cleveland Institute of Music Concerto Competition și Nuevo Mundo Festival & Academy Concerto Competition. Ea a câștigat Premiul II la Divizia Tânăr Artist a Competiției Naționale MTNA și a fost finalistă la Concursul Internațional Szymon Goldberg. Ea a primit, de asemenea, Premiul Dr. Jerome Gross. Ea și-a făcut debutul cu Utah Symphony la vârsta de 16 ani și a cântat solo cu Cleveland Institute of Music Orchestra. Andrea a susținut emisiuni radio în direct pentru Classical 89 și WQXR New York Radio. A cântat recent la Excellence in the Community Concert Series și este o artistă invitată regulată la Temple Square Concert Series.

PROGRAM

Etapă online
Bach Adagio și Fugă din Sonata în do major pentru vioară solo
Mozart Concertul nr. 5 în la major pentru vioară și orchestră K. 219 (partea I cu cadență)
Beethoven Sonata nr. 10 în sol major pentru vioară și pian op. 96
Enescu „Lăutarul” din Suita Impresii din copilărie op. 28
Paganini Capriciul nr. 24

Semifinală
Strauss Sonata în mi bemol major pentru vioară și pian op. 18
Enescu Sonata nr. 3 în la minor pentru vioară și pian op. 25, „în caracter popular românesc”
Ravel Tzigane

Finală
Dvořák Concertul în la minor pentru vioară și orchestră op. 53