For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Andreas Haefliger | George Enescu Festival

Andreas Haefliger

Provenind dintr-o tradiție bogată, pianistul Andreas Haefliger „aparține acelui grup de elită de interpreți … unul dintre cei mai serioși pianiști din circuitul de astăzi … virtuozitate uluitoare … un beethovenian complet” (Telegraph, mai 2018). A primit numeroase aprecieri pentru recitalurile sale înregistrate ca Beethoven Perspectives pe disc și în cadrul concertelor din sălile și festivalurile importante și este, de asemenea, foarte căutat ca muzician de cameră.

Haefliger s-a născut într-o distinsă familie muzicală elvețiană și a crescut în Germania. Ulterior, a  studiat la Școala Juilliard din New York. A fost recunoscut devreme ca pianist de prim rang, iar angajamentele cu orchestre majore din SUA au urmat rapid – Filarmonica din New York, Orchestra din Cleveland, Filarmonica din Los Angeles, Orchestrele Simfonice din Boston, Pittsburgh, Chicago și San Francisco. Și în Europa natală, Haefliger a apărut alături de marile orchestre și festivaluri precum Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam, Filarmonica din Rotterdam, Filarmonica din München, Orchestra Festivalului de la Budapesta, Orchestra Simfonică Germană din Berlin, Orchestra din Paris, Orchestra Simfonică din Londra și Orchestra Simfonică din Viena. Este recunoscut ca un excelent interpret în recitaluri, debutând la New York în 1988. Are colaborări regulate cu festivalurile de la Lucerna și Edinburgh, Konzerthaus din Viena și alte săli importante din America de Nord și Asia. Împreună cu violonista Hilary Hahn va interpreta sonatele de Beethoven în turneu în Japonia și Europa în 2021/22.