For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Andreas Staier | George Enescu Festival

Unul dintre cei mai proeminenți interpreți din lume, indiscutabila măiestrie muzicală a lui Andreas Staier și-a lăsat amprenta asupra interpretării repertoriului baroc, clasic și romantic. Apreciat de colegi și de publicul larg, Andreas continuă să apere standardele intelectuale și artistice atât în lucrări cunoscute, cât și în cele mai puțin știure pentru

În calitate de solist, Andreas Staier susține concerte în toată Europa, America de Nord și de Sud și Asia cu orchestre precum Concerto Köln, Freiburger Barockorchester, Akademie für alte Musik Berlin, hr -Sinfonieorchester Frankfurt, Orchestre des Champs-Elysées Paris și Orquestra Barroca Casa da Música. La pian modern, cântă în mod frecvent cu diverse orchestre, printre care Orchestre Symphonique de Québec, Rundfunk Sinfonieorchester Berlin și Yomiuri Nippon Symphony Orchestra.

Andreas a fost invitat la festivaluri internaționale renumite, incluzând Festivalul La Roque d’Anthéron, Festivalul Saintes, Festivalul Montreux, Festivalul Internațional Edinburgh, Festivalul de muzică timpurie York, Festivalul de muzică barocă Lufthansa, Styriarte Graz, Schubertiade Schwarzenberg, Schlweswig Holstein Musik Festival, Bach-Fest Leipzig, Bachtage Berlin, Bachwoche Ansbach și Kissinger Sommer. A susținut concerte în locații de renume: Konzerthaus, Wien; Konzerthaus și Philharmonie, Berlin; Kölner Philharmonie; Gewandhaus Leipzig; Alte Oper Frankfurt; Tonhalle Düsseldorf; Wigmore Hall și Royal Festival Hall, Londra; deSingel, Anvers; Concertgebouw, Amsterdam; Palais des Beaux Arts, Bruxelles; Tonhalle, Zürich; Cité de la Musique, Théâtre des Bouffes du Nord, Ircam și Théâtre des Champs-Elysées, Paris; Teatro della Pergola, Florența; Sala Filarmonica, Roma; Toppan Hall și Suntory Hall, Tokyo; Carnegie Hall și Frick Collection, New York; și este invitat des ca solist de către BBC.

În calitate de interpret de muzică de cameră, Andreas susține frecvent concerte alături de interpreții Alexander Melnikov, Christine Schornsheim și Tobias Koch, violoniștii Isabelle Faust și Petra Müllejans și într-un trio de pian împreună cu violonistul Daniel Sepec și violoncelistul Roel Dieltiens. De asemenea, a lucrat cu actrițele Senta Berger și Vanessa Redgrave, precum și cu Anne Sophie von Otter, Alexei Lubimov și Pedro Memelsdorff, iar parteneriatul său muzical cu tenorul Christoph Prégardien a produs numeroase înregistrări de lieduri (Schubert, Schumann, Mendelssohn, Beethoven și Brahms), toate foarte apreciate de criticii internaționali.

Andreas a înregistrat în principal pentru BMG, Teldec Classics (cu care a avut un contract exclusiv de șapte ani) și harmonia mundi France, din 2003 din 2003. Catalogul său cuprinde numeroase premii, inclusiv un Diapason d’or pentru „Am Stein vis-à-vis” -vis ‘cu Christine Schornsheim (Mozart), Preis der Deutschen Schallplattenkritik din 2002 și în 2011, Baroque Instrumental Gramophone Award pentru înregistrarea concertelor lui Bach pentru CPE cu Freiburger Barockorchester. Înregistrarea „Variațiilor lui Diabelli” a primit Diapason d’Or, E / Scherzo, G / Gramophone, 10/10 Classica și Discul lunii al revistei BBC Music, iar selecția sa de lucrări din secolul al XVII-lea pentru clavecindin repertoriul german și francez: „… pour passer la mélancolie”, i-au adus un al doilea premiu Gramophone în 2013.

Cele mai recente interpretări ale lui Andreas includ o prezentare a lucrării lui Schubert pentru patru mâini împreună cu Alexander Melnikov, o colecție de muzică inspirată din Peninsula Iberică împreună cu Orquestra Barroca Casa da Música și un disc dublu, Ein neuer Weg, pentru harmonia mundi cu ocazia aniversării a 250 de ani de la nașterea lui Beethoven în 2020. În viitor pregătește o prezentare mult așteptată a Well-Tempered Clavier al lui JS Bach.