For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Andreea Iftimescu – George Enescu Festival

Andreea Iftimescu

Andreea Iftimescu a studiat la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti sub îndrumarea profesoarelor Eleonora Enăchescu şi Maria Slătinaru Nistor. Ea şi-a început colaborarea cu Opera Naţională Bucureşti în anul 2012, interpretând rolul Agata din opera Le cantatrici villane (Cântăreţele parvenite) de Valentino Fioravanti.

Câştigătoare a Premiului special la concursul „Salice d’oro” (Italia, 2010), Andreea Iftimescu a cântat alături de Filarmonica de Stat Sibiu, Orchestra de Cameră Radio Bucureşti, precum şi cu alte instituţii muzicale din România, şi a fost solistă în opera Brundibar de Franz Crasa în cadrul festivalului „Voix Étouffée” de la Paris (Franţa, 2004). De-a lungul timpului, a colaborat cu dirijorii Gabriel Bebeşelea, Cristian Brâncuşi, Tiberiu Soare şi a participat la cursuri de măiestrie susţinute de dirijorul Christian Badea. Repertoriul său conţine roluri de diferite facturi: Quickly din Falstaff de Giuseppe Verdi, Carmen din Carmen de Georges Bizet, Dalila din Samson et Dalila de Camille Saint-Säens, Charlotte din Werther de Jules Massenet, dar şi Ulrica din Un ballo in maschera (Bal mascat) de Giuseppe Verdi, Azucena din Il trovatore (Trubadurul) de Giuseppe Verdi şi Bradamante din Alcina de Georg Friedrich Händel.