For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Andrei Pisarev | George Enescu Festival

În 1991, la Concursul Internațional Mozart din Salzburg, un tânăr pianist rus a câștigat Marele Premiu – a fost prima dată, după 35 de ani, când Marele Premiu a fost acordat în cadrul acestui concurs. Câștigătorul a fost Andrei Pisarev.

În data de 10 octombrie 2006, Gunilla Boström scria în ziarul suedez, Helsingborgs Dagblad: „În aprilie 2004, am crezut că Andrei Pisarev a fost cel mai bun pianist pe care l-am auzit vreodată, iar această părere persistă după recitalul său… Expresia Pianist mondial nu este o exagerare la adresa lui…”

În afară de Concursul Mozart, Andrei Pisarev a câștigat premiul întâi la concursurile de pian Rahmaninov (Moscova, 1983) și Unisa și premiile speciale pentru cea mai bună interpretare a unei sonate clasice și a unui concert de Mozart (Pretoria, 1992).

Andrei Pisarev are un repertoriu vast și se simte confortabil în egală măsură când interpretează Bach, Mozart, Liszt, Chopin, Rahmaninov, Debussy, Prokofiev sau Șostakovici.

Toate aceste concursuri i-au deschis ușile celor mai prestigioase săli de concert și i-au adus angajamente de la cele mai bune orchestre simfonice ale lumii, cum ar fi Orchestra Simfonică a Filarmonicii din Japonia, Orchestra RAI Milano, Orchestra Simfonică din Cape Town, Orchestra Națională Rusă, Orchestra Filarmonicii din St. Petersburg. Atât recitalurile sale solo, cât și concertele cu orchestră au fost apreciate de public și de critici în Statele Unite ale Americii, America de Sud și Centrală, Europa, Japonia, China, Coreea de Sud, Taiwan și Rusia.