1. FOTOGRAFIEREA concertelor din cadrul Concursului Enescu se face strict în baza ACREDITĂRII DE PRESĂ emise de organizator și exclusiv în locurile special destinate fotografierii și filmării, pentru o bună desfășurare a activității artiștilor: în spatele sălilor de concert, timp de maximum 3 minute la începutul și la finalul concertelor. De la această regulă nu sunt exceptați producătorii, cameramanii, partenerii media și partenerii.
  2. În situații excepționale, UTILIZAREA FOTOGRAFIILOR de la concerte în afara fotografiilor oficiale pe conturile de socializare ale producătorilor, partenerilor media și partenerilor se face numai cu acordul prealabil al organizatorului. Organizatorul pune la dispoziție o selecție largă de imagini oficiale din timpul concertelor de la eveniment realizate de fotografii oficiali conținând o bandă specială de eveniment și de credit al fotografilor. Alterarea acestor elemente în utilizarea publică a fotografiilor de către producători, parteneri media și parteneri contravine regulilor de drept de autor și, respectiv, celor de drept la imagine agreate cu artiștii și, în consecință, nu sunt premise. Selecția de fotografii este disponibilă în timp real sau la diferențe de cel mult câteva ore de la eveniment și care poate fi accesată public pe site-ul www.festivalenescu.ro, la o secțiune special creată.
  3. Sigla Festivalului și Concursului Enescu va fi folosită public doar în conformitate cu regulile manualului de brand, fără a fi alterată sau modificată în vreun fel. Manualul de brand al Concursului Enescu este disponibil la acest link: https://bit.ly/2whPFWa
  4. Organizatorii își rezervă dreptul de a retrage acreditările pentru nerespectarea regulilor în sălile de concert, precum și de a introduce reguli noi, în situații excepționale.
  1. ACCESUL LA EVENIMENTE – Accesul reprezentanților presei în sălile de concert se va face exclusiv pe baza acreditărilor și/sau a invitațiilor. Având în vedere numărul limitat de locuri, organizatorii își rezervă dreptul de a stabili ca la unele concerte să participe un singur reporter + un cameraman, precum și numărul de fotografi/acreditați care să aibă acces în sălile de concert. Acreditările de presă permit accesul jurnaliștilor în sala de concert, însă acestea nu au locuri alocate.