For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Annika Gerhards | George Enescu Festival

Soprana de origine germană Annika Gerhards a studiat cântul vocal la Hochschule fur Musik und Darstellende Kunst în Frankfurt pe Main.

După ce și-a terminat studiile a fost membră a ansamblului de cântăreți ai operei Wiener Staatsoper unde a cântat rolurile Giannetta/Elixirul dragostei, Waldvogel/ Siegfried, JungerHirt/ Tannhauser, Barbarina/Nunta lui Figaro, dar și Sand/ Taumannchen și Greta, în noua producție a operei Hansel și Gretel alături de Christian Thieleman. A cântat de asemenea rolul principal în Lortzings ,,Udine” în varianta pentru copii realizată de Wiener Staatsoper, și Punktchen în Ivan Erods, ,,Punktchen und Anton”. A avut un real succes interpretând rolurile Marzzeline din Fidelio alături de Adam Fischer, și rolul lui Adele din Feldermaus alături de Stefan Soltesz.

Pe lângă rolulrile jucate la Wiener Staatsoper, a cântat și rolurile Zaine, Valenciene din De Iustige Witwe, Frasquita în Carmen, Annina în Eine Nacht in Venedig, la Staatstheater Darmstadt, la Handel-Festspiele Karlsruhe,la Reingau Musik Festival, și la Seefestspiele Morbisch.

După aparuțiile scenice din Viena, a primit proiecte la Komische Oper Berlin pentru rolul Eife/ Rusalka, la Thetre Gieben ca Frau/ Leben min einen idioten de Schnittke, a urmat rolul Adele/Die Feldermaus la Oper Koln, la NDR Radiophilarmonie în Hannover (cu produție pe CD), la Staatsoperetten din Dresden. În același loc a interpretat mai apoi rolurile Sussana/Nunta lui Figaro, Kuntegonde/Candide, Gretel, Valenciene/ De Iustige Witwe, rolul principal în opera Die Schonne Galathee, Lauretta/Gianni Schicci, și Pamina în Flautul Fermecat.

În 2020 a jucat cu succes debutul rolului Fiakermilli /Arrabella  la Oper Leipzig alături de Ulf Schirmer și a cântat rolul Adelei în noua producție Die Feldermaus la Theatre Gieben, unde se va întoarce în 2022 pentru Alma Beers, în noua producție a lui Charles Wuorinen Brokeback Mountain.

În 2021 a jucat rolul Oscar într-o producție realizată pe CD pentru San Francisco Recordings, a operei Un ballo in maschera alături de Orchestre Philarmonique de Monte Carlo și Lawrence Foster.