For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Antonio Chen Guang  | George Enescu Festival

CHINA

Antonio Chen Guang s-a născut în 1994 în China și a început să studieze pianul de la o vârstă fragedă. A studiat la Conservatorul Central de Muzică din Beijing, la Juilliard School din New York, la Academia Internațională de Pian din Imola, iar în prezent își continuă studiile la Universitatea de Muzică și Teatru din Viena.

A câștigat premiul I la Concursul Scriabin, Concursul Internațional de Pian de la Roma, Concursul Internațional de Pian Olga Kern, Concursul Maria Canals. A concertat în Europa, America, Africa și China, alături de muzicieni precum Anna Tifu, Enrico Dindo, Jan Willem de Vriend, Christian Arming, Stefan Milenkovich, Ezio Bosso, Yves Abel, Paul Badura-Skoda și Pavel Berman.

A studiat cu Zhao Pingguo, Matti Raekallio, Vovka Ashkenazy, Vladimir Ashkenazy, Leonid Margarius, Paul Badura-Skoda, Lilya Zilberstein, Nazzareno Carusi și cu mentorul său, Antonio Mormone. A primit susținerea Școlilor de Pian Brenna Tosatto și Lieven. Primul său CD a fost lansat de Steinway & Sons în 2020 și a inclus lucrări de Bach, Brahms și Berg. În perioada următoare are programate mai multe recitaluri la Viena, Milano, Sarasota SUA, colaborări camerale și concerte cu orchestre din Germania.

PROGRAM:

Etapă online
Bach Concertul italian BWV 971
Beethoven Sonata nr. 31 în la bemol major op. 110
Chopin Studiul op. 10 nr. 4
Scriabin Studiul op. 8 nr. 12
Liszt Aprés une lecture du Dante: Fantasia quasi Sonata

Semifinală
Enescu Suita nr. 2 în re major op. 10
Berg Sonata op. 1
Schumann Carnaval op. 9

Finală
Ceaikovski Concertul nr. 1 în si bemol minor pentru pian și orchestră op. 23