For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser ANUNȚ: Schimbare de distribuție, în cadrul spectacolului din 8 septembrie al Accademiei Bizantine (Ateneu, ora 22:30, seria By Midnight) | George Enescu Festival

ANUNȚ: Schimbare de distribuție, în cadrul spectacolului din 8 septembrie al Accademiei Bizantine (Ateneu, ora 22:30, seria By Midnight)

ANNA MARIA LABIN va prelua rolul Leocastei în spectacolul programat de Accademia Bizantină pe data de 8 septembrie, cu opera Giustino a lui Vivaldi.
Soprana VERONICA CANGEMI și-a anunțat indisponibilitatea pentru concertul din data 8 septembrie, din motive de sănătate. Concertul programat se va desfășura normal, la aceeași oră (22.30), la Ateneul Român.

Anna Maria Labin este o soprană din Elveția, de origine română, un artist liric apreciat pe marile scene ale lumii. Și-a facut debutul artistic sub bagheta dirijorului Asher Fish, la teatrul liric La Scala di Milano.
Anna Maria Labin are un repertoriu extins și capacitatea de a acoperi cu ușurință roluri din cele mai diverse- de la Contesa, în “Nunta lui Figaro”, la Donna Anna în „Don Giovani”, Julieta, în opera lui Bellini, „Capulet și Montague” sau Constantza în „Răpirea din Serai” a lui Mozart până la premiere în opere contemporane. A concertat alături de ansambluri prestigioase la Operele din Viena, Basel, Paris, Zurich, Boston, Milano și la mari festivaluri de profil.

https://www.anamarialabin.com/en/ueber-mich

În program:

ACCADEMIA BIZANTINA
OTTAVIO DANTONE conducere muzicală și clavecin

Membri:
Alessandro Tampieri concertmaestru
Paolo Zinzani, Carlo Lazzaroni, Sara Meloni vioara I
Heriberto Delgado, Ayako Matsunaga, Andrea Vassalle, Yayoi Masuda vioara a II-a
Diego Mecca, Alice Bisanti viole
Emmanuel Jacques, Paolo Ballanti violoncele
Nicola Dal Maso contrabas
Elisabeth Baumer, Rei Ishizaka oboaie și flaute
Alberto Guerra fagot
Tiziano Bagnati lăută
Luca Marzana, Jonathan Pia trompete
Margit Ubellacker salterio
Danilo Grassi timpan
Anna Fontana clavecin

Vivaldi “Giustino” (operă în concert)
SILKE GÄNG Anastasio
EMŐKE BARÁTH Arianna
ANNA MARIA LABIN Leocasta
ARIANNA VENDITTELLI Amantio
DELPHINE GALOU Giustino
EMILIANO GONZALEZ TORO Vitaliano
ALESSANDRO GIANGRANDE Andronico / Polidarte

Contacte pentru presă:
simona@festivalenescu.ro, + 40 746. 124. 388
press@festivalenescu.ro, + 04 758. 236. 015
monica.median@dccom.ro , +40 745. 160. 011

Despre Festivalul Internațional George Enescu

Ajuns la cea de-a XXIV-a ediție, Festivalul Internațional George Enescu se va desfășura în perioada 31 august-22 septembrie 2019. În sălile de concerte din București, vor urca pe scenă peste 2.500 dintre cei mai valoroși muzicieni ai lumii, având 50 de naționalități și vor fi prezentate 84 de concerte și recitaluri. Ediția din acest an a festivalului totalizează 34 de prezențe în premieră în România: 25 de artiști, printre care Marion Cotillard, Kirill Petrenko, Mitsuko Uchida și nouă orchestre de talie mondială.
Ediția 2019 a Festivalului Enescu își așteaptă publicul la Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio și la Sala Mică a Palatului la concerte și recitaluri grupate în jurul a șase mari secțiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul nopții”, „Recitaluri și concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” și „Forumul Internațional al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc concerte și evenimente în Piața Festivalului, conferințe, lansări de discuri și de carte, spectacole extraordinare.
Pentru mai multe detalii: https://www.festivalenescu.ro/