For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Aron Cavassi | George Enescu Festival

ROMÂNIA

Născut la Freiburg, Germania, Aron Cavassi este a cincea generație de muzicieni din familia sa. A absolvit în 2019 la Universitatea de Arte (UDK) din Berlin, clasa prof. Marianne Boettcher, continuând cu masteratul la Universitatea Națională de Muzică din București, clasa prof. Gabriel Croitoru.

Este câştigător a peste 50 de premii naţionale şi internaţionale – printre care Marele Premiu al Concursului Naţional „Paul Constantinescu” (Ploieşti, 2010), Premiul I la Concursul Internaţional „Modest Iftinchi” (Bucureşti, 2017), Premiul III la Concursul Internațional „Città di Filadelfia” (Italia, 2018) – care l-a recomandat pentru o serie de colaborări cu: TVR, Trinitas TV, Radio România Muzical, și Institutul Cultural Român din Berlin, Graz și Paris.

A participat la o serie de masterclass-uri și a studiat cu Maxim Vengerov și Liviu Prunaru (Academia Menuhin, Elveția), cu Remus Azoiței (Academia de muzică de vară „Dinu Lipatti”, Sinaia), și în cadrul Workshop Internațional de muzică de cameră SONORO (Montepulciano, Italia), precum și la cursurile conduse de Pierre Amoyal, Boris Kushnir, Christian Altenburger, Serghei Kravchenko, Latika Honda-Rosenberg, Pavel Vernikov și Svetlana Makarova (la Academia „Santa Cecilia”, Bergamo).

A cântat ca solist cu diferite ansambluri din Franța, Italia, Germania, Elveția, Austria și a susținut numeroase recitaluri de duo și trio cu pian.

În România a concertat ca solist cu orchestrele Filarmonicii din Bacău, Rm.Vâlcea, Târgovişte, Orchestra „Dr. Ermil Nichifor” şi „Orchestra Filarmonicii Bucureşti”. S-a lansat recent (2020) în predarea și jurizarea competițiilor de muzică clasică pentru tineri muzicieni.

PROGRAM

Etapă online
Bach Adagio și Fugă din Sonata în sol minor pentru vioară solo
Mozart Concertul nr. 5 în la major pentru vioară și orchestră K. 219 (partea I cu cadență)
Beethoven Sonata nr. 6 în la major pentru vioară și pian op. 30 nr. 1
Enescu „Lăutarul” din Suita Impresii din copilărie op. 28
Paganini Capriciul nr. 23

Semifinală
Ravel Sonata nr. 2 în sol major pentru vioară și pian
Enescu Sonata nr. 2 în fa minor pentru vioară și pian op. 6
Wieniawski Polonaise brillante în re major op. 4

Finală
Brahms Concertul în re major pentru vioară și orchestră op. 77