For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Arto Noras | George Enescu Festival

Arto Noras

Unul dintre violonceliștii excepționali ai zilelor noastre, Arto Noras a studiat cu Yrjö Selin și Paul Tortelier. A devenit cunoscut pe plan internațional după succesul de care s-a bucurat la Concursul Ceaikovski de la Moscova, în 1966.

Arto Noras a concertat alături de mari orchestre și dirijori din toată lumea și stăpânește întreaga arie stilistică a repertoriului pentru violoncel. De asemenea, s-a remarcat și în apariții camerale alături de muzicieni reputați.

Noras are o listă amplă de înregistrări, între care o serie de lucrări scrise special pentru el. Una dintre colaborările recente în domeniul înregistrărilor a fost cu Krzysztof Penderecki.

Cariera îndelungată a lui Arto Noras în calitate de profesor de violoncel la Academia Sibelius, cursurile de măiestrie din întreaga lume și rolul său de membru al juriului la concursuri internaționale de violoncel au contribuit la progresul muzicii pentru violoncel atât în Finlanda, cât și pe plan mondial.

Este fondatorul și directorul artistic al Festivalului de la Naantali și al Concursului Internațional Paulo Cello.