For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Ayumi Hirata | George Enescu Festival

JAPONIA

Născută în Japonia, ea a studiat pianul la conservatorul Toho din Tokyo cu Kooryeong Park și și-a obtinut diploma de licență. După aceasta, a început să studieze la Conservatorul Ceaikovski din Moscova cu Eliso Virsaladze și Jacob Katsnelson și a terminat cu cel mai mare punctaj și a obținut diploma de master. (2020) Împreună cu studiile sale oficiale, a urmat o serie de cursuri de măiestrie cu pianisti celebri precum Michail Voskresensky și Eric Heidsieck. A fost distinsă cu premiul I la Festivalul de pian Yamaha (2000), competiția Beten Piano (2009) din Japonia și finalista a Concursului Internațional Rizzardo Bino (2018), Premiul I la Concorso Internazionale Città di Villafranca din Italia (2019). De asemenea, a cântat concert cu orchestra de muzică de cameră din Polonia Cracovia (2006), orchestrele naționale ale Japoniei și, de asemenea, în formații de muzică de cameră. Ea a strâns aprecieri entuziaste pentru activitatea sa de concertist în Japonia, Europa și în Rusia.

A devenit cunoscutã printr-o serie de concerte, inclusiv Centrul de cultură muzicală din Moscova, Muzeul Rubinstein din Sala Mare din conservatorul din Moscova, Sala Rahmaninov și Sala Malii din Conservatorul din Moscova, Muzeul Scriabin din Moscova, Festivalul Pontino di musica din Italia, sala Salamanca, la multe săli importante din Japonia, cum ar fi Teatrul de Arte Saitama, Sala Minatomirai din Yokohama, Kawai din Tokyo, Sala Munetsugu, Centrul de arte spectacolului din Nagoya, sala de concerte Lilio, Sala de concerte Vega din Hyogo etc. În perioada de pandemie a fost invitată la serii de festivaluri organizate de prefectura Gifu și și-a încheiat festivalul cu recitalul solo la centrul cultural. De asemenea, alte concerte susținute de agenția pentru afaceri culturale au fost difuzate pe canalul național.

PROGRAM:

Etapă online
Bach Preludiul și fuga în fa diez minor, Clavecinul bine temperat – Caietul I
Haydn Sonata în la bemol major Hob. XVI/46
Chopin Studiul op. 10 nr. 8
Scriabin Studiul op. 8 nr. 2
Brahms Sonata nr. 1 în do major op. 1

Semifinală
Enescu Sonata nr. 1 în fa diez minor op. 24
Prokofiev Viziuni fugitive op. 22 (selecțiuni)
Prokofiev Sonata nr. 5 în do major op. 38/135
Liszt Balada nr. 2 în si minor S. 171

Finală
Grieg Concertul în la minor pentru pian și orchestră op. 16