For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Ayumi Hirata | George Enescu Festival

JAPONIA

Ayumi Hirata a urmat studiile de licență la Conservatorul Toho din Tokyo cu prof. Kooryeong Park, iar în 2020 a obținut diploma de master la Conservatorul Ceaikovski din Moscova, unde a studiat sub îndrumarea profesorilor Eliso Virsaladze și Jacob Katsnelson. În paralel a participat la o serie de cursuri de măiestrie cu pianiști precum Mikhail Voskresensky și Eric Heidsieck.

A obținut premiul I la Festivalul de pian Yamaha din Japonia (2000) și la Concursul Internațional Città di Villafranca din Italia (2019) și a fost finalistă a Concursului Internațional Rizzardo Bino din Italia (2018) .

Ayumi a susținut concerte la Muzeul Rubinstein și la Sala Rahmaninov a Conservatorului din Moscova, la Muzeul Scriabin din Moscova, la Kleines Studio din Salzburg, la Colegiul de Muzică Chopin din Varșovia, la Festivalul Pontino di Musica din Italia, precum și în săli importante din Japonia, precum Salamanca Hall, Saitama Arts Theater din Yokohama, Kawai Hall din Tokyo, Munetsugu Hall, Performing Arts Center din Nagoya, Vega Hall din Hyogo.

PROGRAM:

Etapă online
Bach Preludiul și fuga în fa diez minor, Clavecinul bine temperat – Caietul I
Haydn Sonata în la bemol major Hob. XVI/46
Chopin Studiul op. 10 nr. 8
Scriabin Studiul op. 8 nr. 2
Brahms Sonata nr. 1 în do major op. 1

Semifinală
Enescu Sonata nr. 1 în fa diez minor op. 24
Prokofiev Viziuni fugitive op. 22 (selecțiuni)
Prokofiev Sonata nr. 5 în do major op. 38/135
Liszt Balada nr. 2 în si minor S. 171

Finală
Grieg Concertul în la minor pentru pian și orchestră op. 16