For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Bastian Kohl | George Enescu Festival

Interpretul german de operă Bastian Thomas Kohl (Bass, 31 de ani) a studiat canto clasic la Colegiul de Muzică și Teatru din Leipzig și la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Viena. A fost bursier al programului DAAD, al Festivalului de la Bayreuth și colaborează cu MAP Vienna Agency.

Kohl este sponsorizat și de Fundația SIAA din Principatul Liechtenstein și marca de ceasuri elvețiene Reconvilier, deține medalia Societății Internaționale Gottlob Frick și a cântat deja la vârsta de 19 ani cu Corul Operei din Leipzig sub conducerea Maestrului Chailly la Opera din Leipzig, Centrul KKL din Lucerna, Filarmonica din München, Orchestra Gewandhaus din Leipzig, Orchestra Concertgebouw din Rotterdam și Filarmonica din Luxemburg.

În 2013 a început o colaborare cu Opera de renume internațional din Zurich, unde a apărut în Parsifal, Lohengrin cu Maestra Young, Der Freischütz, Elektra, La Bohème, Die Zauberflöte și Pique Dame (SRF). Înainte de aceste spectacole, a debutat în cadrul Origenfestival Cultural Schwitzerland. În același timp și-a făcut și debutul internațional la faimoasa Musikverein din Viena sub conducerea maestrului Harnoncourt în Saul (ORF) de Handel. De asemenea, a apărut la ARTE în Stars von morgen după ce a câștigat Premiul I și Premiul Publicului la cel de-al 25-lea Concurs Internațional de Canto din Franța. Kohl a cântat apoi la Opera din Geneva, a interpretat roluri principale la Teatro della Fortuna, Teatro ventidio Basso din Italia și în Die Gezeichneten la Opera din St. Gallen. Alte angajamente au inclus producțiile pe CD și DVD ale spectacolului Margherita d’Anjou sub bagheta Maestrului Luisi și UNESCO WELTPREMIERE MOSES cu Warner Brother Studios USA, împreună cu Filarmonica din Varșovia sub bagheta Maestrului Jurowski.

De asemenea, cântă Song & Oratorio în toată Europa și interpretează rolul dublu Allazim/Osmin în Zaide de W.A. Mozart la Opera de Cameră din Elveția. Concertele internaționale îl duc în săli de concerte importante precum Filarmonica din St. Petersburg, Casa da Música din Porto și Centrul de Arte din Heyuan, China. În 2019 își face debutul la Salzburg și participă ca interpret invitat în spectacole ale Filarmonicii din Berlin și Centrul Cultural Artistic din Lugano.