For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Benjamin Bruns | George Enescu Festival

Benjamin Bruns

Benjamin Bruns și-a început cariera de cântăreț ca solist alto în corul băieților din orașul natal, Hanovra. După patru ani de lecții private de canto cu prof. Peter Sefcik, a studiat la Academia de Muzică și Teatru din Hamburg cu Kammersängerin Renate Behle. Încă din anii studenției, i s-a oferit un contract permanent la Teatrul din Bremen. Acesta a fost urmat de un contract similar cu opera din Köln. Parcursul său profesional l-a dus ulterior la Opera de Stat din Dresda și la Opera de Stat din Viena, unde deține în continuare un contract de stagiune.

De asemenea, este invitat în mod regulat la Opera Bavareză de Stat din München, Semperoper Dresden, Teatro Real Madrid și la Festivalul de la Bayreuth.

În stagiunea 2018/19, Benjamin Bruns cântă pentru prima dată la Teatro Municipal de Santiago (Chile), debutând în rolul Alwa (Berg: Lulu) și apare în patru producții, inclusiv o nouă punere în scenă a operei Les Troyens de Berlioz la Opera de Stat din Viena.

Recitalurile de oratorii și cântece reprezintă o completare importantă a activității lui Benjamin Bruns în domeniul operei. În centrul repertoriului său vast de concert se află marile lucrări sacre de Bach, Händel, Haydn, Mozart, Schubert și Mendelssohn. A cântat alături de ansambluri consacrate, dintre care amintim Filarmonica din Berlin, Orchestra Saxonă de Stat din Dresda, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Filarmonica din München, Gewandhaus Orchestra Leipzig, Boston Symphony Orchestra, Filarmonica Cehă, MDR Symphony Orchestra, Bamberg Symphony, Leipzig Thomanerchor și Corul de Cameră RIAS, precum și Corul și Orchestra  Accademia di Santa Cecilia din Roma.

Benjamin Bruns este laureat al Concursului Federal de Canto din Berlin, al Concursului Mozart de la Hamburg și concursului internațional de canto organizat de Opera de Cameră Schloss Rheinsberg. Dintre distincțiile deosebite obținute, mai amintim Premiul Kurt Hübner 2008 acordat de Teatrul din Bremen și Premiul Tinerilor Muzicieni 2009 acordat de Festivalul de Muzică Schleswig-Holstein.