For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Benjamin Goodson | George Enescu Festival

Benjamin Goodson

Benjamin Goodson va fi dirijorul-șef al Corului Radio Olandez începând cu luna septembrie 2020

Benjamin este noul dirijor-șef al Corului Radio Olandez. Mai ocupă funcțiile de director muzical al Cameratei din Bath și director al corului la Festivalul de Operă din Dorset, Regatul Unit. Din 2016-2020, Benjamin este dirijor asistent al Rundfunkchor Berlin.

Benjamin pregătește coruri pentru cei mai buni dirijori și cele mai cunoscute orchestre ale lumii, dintre care amintim pe Sir Simon Rattle și Berliner Philharmoniker, Christian Thielemann, Ivan Fischer, Vladimir Jurowski și alții. În stagiunea 2018/2019, Benjamin lucrează ca dirijor invitat alături de Corul Radio Olandez, NDR Chor Hamburg și MDR Chor Leipzig. Dirijează ansamblul Consensus Vocalis la Festivalul Internațional de Muzică Stift și apare la Musikfest Berlin pentru a dirija Rothko Chapel de Feldman alături de Tabea Zimmermann și Rundfunkchor Berlin.

Benjamin este devotat explorării unor noi coi ale interpretării corale. A pus în scenă Patimile după Matei de Bach împreună cu Tom Guthrie, a fost co‑dirijor la Recviemul uman alături de Rundfunkchor Berlin și a ajutat la dezvoltarea revoluționarei puneri în scenă a Motetelor lui Bach de către Robert Wilson.

Născut la Hertfordshire, Regatul Unit, Benjamin Goodson a studiat muzica la Hertford College, Oxford, unde a primit cel mai important premiu al Universității pentru dirijat. A studiat dirijatul cu Sir Colin Davis, Paul Spicer, Peter Stark și Ulrich Windfuhr. La trei ani după absolvire, Goodson a fost numit director muzical la Somerville College, devenind cel mai tânăr ocupant al acestei funcții la Universitatea Oxford.