For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Benjamin Kruithof | George Enescu Festival

LUXEMBURG

Benjamin Kruithof s-a născut în Luxemburg într-o familie de muzicieni, În anul 1999. La vÂrsta de 5 ani a început să cânte la violoncel la „Conservatoire du Nord” cu Raju Vidali. În ultimii ani, Benjamin a studiat cu profesori precum Mirel Iancovici (la Conservatorium Maastricht), Katharina Deserno (la Hfmt Köln) și Maria Kliegel (la Hfmt Köln). Din 2017 Benjamin este student la Universitatea de Arte din Berlin, la clasa Prof. Jens-Peter Maintz. În noiembrie 2020, Benjamin a câștigat premiul I, premiul publicului și Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei compoziții desemnate la „Cello Biennale Competition” din Amsterdam. Este, de asemenea, câștigător al Premiului Pablo Casals în Spania (premiu special), al premiului al doilea la Concursul Gabrielli în Berlin, al Marelui Premiu Anne și Françoise Groben din Luxemburg (premiul întâi și premiul publicului), Concursul Flame de la Paris (premiul I și premiul special), castigator al Concursului International Leopold Bellan din Paris (premiul I și premiul publicului) și castigator al Premiului Special la Concursul Internațional Knopf din Düsseldorf.

Benjamin activează ca solist și instrumentist de muzica de cameră. A cântat cu orchestre precum „Luxembourg Chamber Orchestra”, „Nordwestdeutsche Philharmonie” Herford, „Luxembourg Philharmonic Orchestra” (OPL) și a concertat în locații prestigioase precum Concertgebouw Amsterdam, Gasteig din München, Kings Place din Londra, Changsha Concert Hall, Renmin University Hall, Opera din Guangzhou, Filarmonica din Luxemburg, Salle Cortot din Paris.

De-a lungul carierei sale, Benjamin a cântat cu artiști precum Conrad van Alphen, Adrian Adlam, Vadym Kholodenko, Alena Baeva, Semion Gavrikov, Pascal Schumacher, Thomas Hell, Florian Krumpöck, Hartmut Haenchen și Vahan Mardirossian. În februarie 2020 a înregistrat primul său CD cu orchestra „Nordwestdeutsche Philharmonie Herford” pentru casa de discuri Ars Production. În vara anului 2021, Benjamin a fost, de asemenea invitat să participe la Academia Seiji Ozawa din Elveția.

Benjamin cântă în prezent la un instrument prețios din secolul al XVIII-lea, realizat de producătorul italian de viori G.B. Guadagnini, instrument împrumutat de la Universitatea de Arte din Berlin.

PROGRAM:

Etapă online
Popper Studiul op. 73 nr. 20
Bach Suita nr. 3 în do major pentru violoncel solo BWV 1009
Haydn Concertul nr. 2 în re major pentru violoncel și orchestră Hob. VIIb/2
Schubert Sonata în la minor pentru arpeggione și pian D. 821 – versiune pentru violoncel și pian (partea I)
Debussy Sonata în re minor pentru violoncel și pian L. 135
Hindemith Sonata pentru violoncel solo op. 25 nr. 3

Semifinală
Enescu Sonata nr. 2 în do major pentru violoncel și pian op. 26
Șostakovici Sonata în re minor pentru violoncel și pian op. 40
Davidov At the Fountain op. 20 nr. 2

Finală
Dvořák Concertul în si minor pentru violoncel și orchestră op. 104