– Cum sa cumperi bilete la Ateneul Român?

– Cum sa cumperi bilete Online?

I. Bilete Ateneul Român

Cum să îți cumperi bilete la Concursul Enescu

Pentru achiziționarea biletelor este nevoie să creați un cont pe site-ul Eventim și/sau să actualizați datele (parola). Logați-vă în cont înainte de a începe procesul de achiziție.

Menționam că aveți la dispoziție 22 de minute pentru a finaliza plata biletelor. Îin cazul în care timpul menționat este depășit, biletele expiră din coșul de cumpărături și este necesar să reluați pașii de achiziție de mai jos.

 1. În sectiunea de căutare introduceți numele evenimentului la care doriți să achizitionați bilete. Căutarea poate fi efectuată după numele evenimentului sau data acestuia.
 2. Apăsați pe butonul Bilete (galben)
 3. Apăsați pe Selectarea celui mai bun loc sau Selectarea planului de sală. În cazul Selectării celui mai bun loc sistemul va alege în mod automat cel mai bun loc disponibil. Pentru opțiunea Selectarea planului de sală trebuie să alegeți manual, din planul de sală, locul dorit.
 4. Selectați numărul de bilete dorite folosind butoanele plus (+) și minus (−) .
 5. Odată selectat numărul de bilete, apăsați butonul albastru pentru a adăuga biletele în coșul de cumpărături.
 6. Metoda de distribuție a biletelor este unică și acestea vor fi transmise în format electronic pe adresa dumneavoastră de e-mail (adresa de e-mail folosită la crearea contului).
 7. Plata poate fi efectuată exclusiv prin card: apăsați butonul Plata prin card.
 8. Vă rugăm să introduceți cu atenție adresa de e-mail și să o verificați înainte de a merge mai departe pentru a garanta trimiterea biletelor la adresa de e-mail corectă.
 9. Introduceți detaliile persoanei care va imprima bilete și apăsați butonul Printează biletele cu detaliile introduse.
 10. Este necesar să introduceți pentru fiecare bilet detaliile participantului la eveniment. Biletele sunt nominale, iar validarea lor se va face împreuna cu un act de identitate. Avem rugămintea să completați cu atenție aceste câmpuri înainte de a merge la pasul următor
 11. Introduceți detaliile plătitorului. Este necesar să bifați căsuța ce verifică dacă persoana care achiziționează biletele are peste 16 ani. Apăsați butonul Plasați comanda.
 12. Pentru a fi redirecționat către pagina de plată apăsați butonul Mergi la pagina de plată.
 13. În pagina de plată completați detaliile necesare tranzacției conform instrucțiunilor din pagina procesatorului de plăti. Odată introduse detaliile cardului apăsați butonul Plătește pentru a finaliza tranzacția.
 14. Odată încheiata plata, urmează să primiți o confirmare de plată din partea PayU și confirmarea comenzii împreună cu biletele electronice din partea Eventim.ro.

update: Începând din 14 mai, iubitorii muzicii clasice sunt invitați să vină la Ateneu, pentru a urmări în sală concertele și recitalurile Concursului Enescu 2020/2021, doar cu bilet, mască de protecție și respectarea distanței fizice între persoane, conform Hotărârii Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, din data de 13 mai 2020.

Accesul publicului în Ateneu se va face în baza biletului nominal, a unui document de identitate, precum și a prezentării documentului oficial care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 sau test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea concertului sau test anticorpi (SARS-COV-2 – anticorpi neutralizanti anti-proteina spike). Purtarea măștii de protecție este obligatorie.

II. Bilete Online

Biletele și abonamentele pentru vizionarea online a concertelor și recitalurilor din cadrul fazei a doua a Concursului George Enescu 2020/2021 – Semifinale și Finale, care se vor desfășura la Ateneul Român între 12 și 23 mai 2021, sunt disponibile pentru achiziție astfel:

 1. Prin intermediul platformei Eventim de pe acest website (mai jos sau direct din pagina fiecarui eveniment din site-ul www.festivalenescu.ro)
 2. Direct de pe site-ul Eventim.

Transmisiunile în direct pot fi accesate direct din secţiunea Program Concurs 2020/2021 sau  din pagina fiecărui eveniment de pe site. Ele pot fi accesate în baza codului unic de acces de pe bilet (acesta se copiază sau tastează în zona dedicată de pe fiecare pagina de eveniment).

Fiecare concert este disponibil pentru vizionare, în baza codului, 12 ore de la începerea acestuia, dar nu pe mai multe dispozitive simultan.

Atenție !

Cumpărați bilete și abonamente doar din sursele oficiale – platforma Eventim și site-ul festivalenescu.ro – pentru a putea să beneficiați de toate drepturile pe care le oferă organizatorii în caz de returnare sau de forță majoră.

Până la acest moment, situația sanitară din București nu permite accesul publicului în sala Ateneului. În cazul în care, în perioada următoare, se va lua o decizie de relaxare în acest sens, vor fi puse în vânzare bilete pentru un număr limitat de locuri, conform unui algoritm special pentru a asigura distanța socială între spectatori. Organizatorii Concursului au luat măsurile necesare pentru a proteja sănătatea atât a artiștilor care vin în România și a organizatorilor Concursului, cât și a publicului, în eventualitatea în care va putea fi prezent în sală.

Organizatorul își rezervă dreptul de a schimba formatul unor evenimente și după caz, de a amâna sau anula anumite evenimente din cadrul fazei a doua a Concursului Enescu, în cazul în care atari măsuri ar fi necesare sau dezirabile în contextul generat de evoluția pandemiei COVID 19. În cazul anulării fazei a doua a Concursului Enescu din motive de forță majoră, banii vor fi returnați cumpărătorilor.

Click aici pentru toate evenimentele din program >>

Concertele vor fi vizionate pe platforma Concursului Enescu, accesibilă din momentul începerii evenimentului, pe www.festivalenescu.ro. Intrarea pe platforma video se va face utilizând codul de acces de pe bilet și marcat ca atare. Fiecare cod este unic și este format din litere și cifre. Pentru mai multe detalii legate de procesul de achiziție și utilizare a biletelor, vă rugăm să contactați echipa Eventim, la adresa de mail [email protected] sau la telefon (0728) 999 775, de luni până vineri de la ora 10.00 la ora 18.00.

Returnare contravaloare bilete 

Spectatorii care au cumpărat deja bilete la concertele în sală din cadrul Concursului Enescu, așa cum au fost programate în varianta premergătoare pandemiei, sunt rugați să se adreseze Eventim ([email protected], tel 0728 999 775), pentru returnarea banilor sau pentru alocarea unor noi locuri, conform algoritmului impus de regulile de distanțare socială.

Acces gratuit pentru elevii, studentii si profesorii specialitatii muzica

Elevii, studenții și profesorii de la școlile, liceele și universitățile de muzică vor avea acces gratuit (*pe baza unui mecanism care va fi anunțat ulterior). 

Parteneri oficiali: