For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Cadou de sărbători pentru iubitorii muzicii clasice: concertul Orchestrei Filarmonica della Scala | George Enescu Festival

Cadou de sărbători pentru iubitorii muzicii clasice: concertul Orchestrei Filarmonica della Scala

Festivalul Internațional George Enescu invită iubitorii muzicii clasice la audiția unuia dintre cele mai iubite concerte ale ediției jubiliare pe site-ul www.festivalenescu.ro, în zilele sărbătorilor de iarnă din acest an.

Concertul susținut de Orchestra Filarmonica della Scala, dirijată de Andrés Orozco-Estrada, l-a avut ca solist pe celebrul violoncelist Daniel Müller-Schott. Concertul a avut loc pe 2 septembrie 2021, la Sala Palatului, în cadrul seriei Mari Orchestre ale Lumii, și s-a bucurat de aprecierea publicului. Programul este dedicat compozitorilor Dvořák și Brahms: Concertul în si minor pentru Violoncel și Orchestră, op. 104 și Brahms Simfonia nr. 2 în re major op. 73.  Înregistrarea concertului poate fi vizionată gratuit începând de vineri, 24 decembrie, până pe 2 ianuarie 2022, accesând linkul dedicat.


Puteți citi aici cronica concertului.


Filarmonica della Scala este o orchestră independentă fondată de Claudio Abbado împreună cu muzicienii Operei La Scala în 1982 cu scopul principal de a dezvolta un repertoriu simfonic pentru a adăuga o dimensiune suplimentară marii tradiții de La Scala. Orchestra a colaborat cu unii dintre cei mai mari dirijori ai vremii: Carlo Maria Giulini, Georges Prêtre, Lorin Maazel, Wolfgang Sawallisch, Zubin Metha, Leonard Bernstein și mulți alții. Riccardo Muti a fost dirijor principal din 1987 până în 2005. Riccardo Chailly a fost numit dirijor principal în 2015. Filarmonica a susținut peste 800 de concerte în turneu în ultimii 30 de ani.

Pe canalul de YouTube al Festivalului Enescu puteți urmări filmul „History Made with Love | 2021 George Enescu International Festival (O istorie din iubire)”, care prezintă culisele ediției jubiliare a Festivalului Enescu. De asemenea, documentarul conectează spectatorii atât cu emoțiile artiștilor așa cum se văd în spatele scenei, cât și cu o parte din gândirea strategică ce a permis organizarea evenimentului în condiții de pandemie.

Foto credit: Andrada Pavel