For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Cameristi della Scala | George Enescu Festival

Cameristi della Scala

Orchestra de cameră Cameristi della Scala a fost înființată în 1982 și este formată din muzicieni din orchestra Teatro alla Scala. În 2012, au primit de la provincia Milano premiul Isimbardi dedicat acelor instituții care, cu activitatea lor internațională importantă, au contribuit la prestigiul orașului Milano în întreaga lume. Cameristi della Scala a cântat în cele mai prestigioase teatre și săli de concerte din lume. În octombrie, Cameristi a susținut un concert în New York, la Auditoriul Organizației Națiunilor Unite, celebrând cea de-a 60-a aniversare a Italiei în ONU.

În ultimii ani, Cameristi a interpretat pentru două serii de concerte la Sala Carnegie din New York, la MIT din Boston și Washington. Cameristi a mai cântat la sediul Unesco și Salle Gaveau în Paris, Teatrul de Opera din Varșovia, Sala Ceaikovski din Moscova, Tonhalle din Zurich, Coliseum din Buenos Aires și a avut turnee în China, Spania, Germania, Franța, Elveția, Suedia, Norvegia, Polonia, Letonia, Serbia și Turcia. În 2010, Cameristi a avut un turneu de patru concerte în Israel, inclusiv unul în Auditoriumul Mann din Tel Aviv și de asemenea, au avut patru concerte pentru un public mare din Shanghai cu mare succes când au reprezentat orașul Milano la Expo 2010. În 2011, au cântat în Centrul Sony din Toronto și au deschis Festivalul Emilia Romagna 2011 din Imola. Din 2007 și 2009, Cameristii au fost protagoniștii Marelui Concert de Vară de la Piazza del Duomo din Milano, în fața a peste 10.000 de persoane. Pentru acest concert, Cameristi della Scala a angajat un compozitor italian important pentru a compune o piesă dedicată Catedralei: în 2008 au interpretat piesa comandată lui Carlo Galante, iar în 2009 o compoziție a lui Giovanni Sollima. În 2011, pentru celebrarea celei de-a 150-a aniversări a unității italiene și în colaborare cu Associazione Musica del Risorgimento, Cameristii au efectuat cercetări importante asupra noului repertoriu din secolul al XIX-lea și au realizat un CD, din care 20.000 de exemplare au fost disponibile în agenții de stiri, dedicate muzicii italiene in Risorgimento. În septembrie 2011, în cadrul Festivalului MiTo, Cameristii au prezentat pentru prima dată în epoca modernă Liturghia Regelui Charles Albert de către compozitorul de la Novara Carlo Coccia (1849). De asemenea, au editat trei volume de muzică de la Risorgimento pentru editorul Carisch. Repertoriul orchestrei cuprinde principalele compoziții pentru orchestre de cameră de la secolul al XVIII-lea până în prezent, acordând o atenție deosebită pieselor instrumentale italiene mai puțin cunoscute din secolul al XIX-lea, deseori caracterizate de părți solo de virtuozitate deosebită care se potrivesc bine cu caracteristicile instrumentului soliștilor grupului, toti primii muzicieni din primele sectiuni ale Orchestrei Filarmonice La Scala si, de asemenea, interpreti de concert renumiti la nivel international. Participarea constantă și îndelungată a celor mai mari dirijori de pe scena internațională, de la Riccardo Muti la Daniel Barenboim, a contribuit la formarea sunetului Cameristilor della Scala și a permis apariția timbrelor muzicale si a caracterelor lor – toate caracteristicile care sunt cu siguranță unice în panorama muzicală italiană a orchestrelor de cameră.