For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Carlos Mena | George Enescu Festival

Controtenorul spaniol, Carlos Mena, s-a născut la Vitoria (Spania), unde și-a început studiile muzicale. În 1992 a plecat în Elveția pentru studii cu scopul de a obține o diplomă de muzică renascentistă-barocă la prestigioasa Schola Cantorum Basiliensis (SCB) din Basel, unde a studiat cu maeștrii săi R. Levitt și René Jacobs și la masterclass-uri susținute de Emma Kirkby si altii. De asemenea, a dezvoltat un interes pentru muzica medievală alături de D. Vellard și pentru operă, obținând diploma în 1997.

Sub bagheta unor dirijori precum René Jacobs, Gustav Leonhardt, Marc Minkowski, Fabio Biondi, Andrea Marcon și mulți alții, susține concerte în săli de renumite din Europa, SUA și America de Sud, Japonia și Australia.

Numeroasele sale lucrări sunt adunate în peste 40 de înregistrări pe CD și a primit premii precum Diapason d’Or of the Year și Recording of the Year sau CHOC du Monde de la Musique. În calitate de dirijor invitat, Carlos Mena dirijezează orchestre precum Orquesta Ciudad de Granada, Sinfónica de Navarra, Sinfónica de Galicia, Sinfónica de Portugal, Principado de Asturias, Sinfónica de Bilbao etc.