For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Carmen Lidia Vidu | George Enescu Festival

Carmen Lidia Vidu

Regizor de teatru, de film și de evenimente, Carmen Lidia Vidu a devenit cunoscută ca cel mai important regizor de teatru multimedia din România și cel mai tanăr regizor care a montat pe scena Teatrului Național din București.

Spectacolele de teatru montate de Carmen Lidia Vidu sunt speciale, folosesc un limbaj artistic diferit și transformă tehnica în emoție autentică.

Regizoarea promite că nu se va opri niciodată din experiment.

Interesată și permeabilă la contextul local cu diferitele lui aspecte, Carmen Lidia Vidu creează piese (spectacole sau instalații) care răspund unor teme de actualitate ale societății, dincolo de tendințele de suprafață.

Regizoarea reunește de fiecare dată artiști din diferite domenii: muzică live, video, dans, etc. împreună cu care își creează piesele.

In 2017 devine directorul multimedia al Festivalului International George Enescu.

Carmen Lidia Vidu a testat cu la fel de mare succes și regia de film (documentar și scurt-metraj) și de videoclipuri (colaborări cu trupele Noblesse Oblige și Mes Quins).

Cu filmul “O scurtă istorie Astra Film” a câștigat Premiul Gopo.

In 2009 este invitată ca vorbitor la TEDxBucharest, câștigă marele premiu în Ljubljana cu spectacolul [o stație…], iar in 2015 primește Premiul de Excelență pentru Artă Dramatica oferit de Primaria Arad.