For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Câștigătorii premiilor Gramophone Classical Music 2019 pe scenele Festivalului Internațional George Enescu | George Enescu Festival

Câștigătorii premiilor Gramophone Classical Music 2019 pe scenele Festivalului Internațional George Enescu

Prestigioasele premii Gramophone Classical Music 2019 și-au anunțat câștigătorii la începutul acestei luni. Printre câștigătorii acestor onoruri considerate Oscarurile muzicii clasice se numără artiști și orchestre invitate în Festivalul Internațional George Enescu.

Secțiunea Instrumental a fost câștigată de celebra pianistă Yuja Wang, pentru albumul „The Berlin Recital”. Muzicologul David Fanning scrie despre acesta că „Cele trei Ligeti Études sunt teste supreme de colorare pianistică, precum și agilitate intelectuală, și aici Wang oferă un tur de forță al detaliilor cvasi-orchestrale”. Publicul Festivalului Enescu a avut plăcerea să o urmărească pe Yuja Wang pe scena Sălii Palatului, pe 8 septembrie 2019, interpretând Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră în re minor op. 30 de Rahmaninov, alături de Capela de Stat din Dresda, sub bagheta maestrului Myung-Whun Chung.

London Philharmonic Orchestra, dirijată de maestrul Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului Internațional George Enescu, se află de asemenea printre câștigători în secțiunea Contemporary (Contemporan). Publicul enescian va avea bucuria să reasculte concertele susținute de London Philharmonic Orchestra și să o revadă pe Yuja Wang și în ediția 2021 a Festivalului, într-un program care va fi anunțat ulterior.

Albumul câștigător din categoria Concerto este Saint-Saëns Piano Concertos Nos 2 and 5. Solo piano works interpretat de pianistul Bertrand Chamayou împreună cu Orchestre National de France și maestrul Emmanuel Krivine. Aceeași combinație, orchestră-dirijor, a ajuns pe 6 septembrie, în fața publicului din București, într-un concert excepțional din cadrul Festivalului Enescu 2019.

Printre numele câștigătoare din secțiunile Chamber și Recital se regăsesc soliști invitați în Festivalul Enescu 2019, precum harpistul Xavier de Maistre (a susținut un recital extraordinar împreună cu Diana Damrau pe 1 septembrie) și soprana Emőke Baráth (împreună cu Accademia Bizantina pe 8 septembrie).

Rămânem cu ochii pe Gramophone pentru a afla câștigătorii premiilor Recording of the Year, Orchestra of the Year, Artist and Young Artist of the Year și Lifetime Achievement Award, care vor fi dezvăluite la ceremonia de premiere Gramophone Classical Music 2019 din Londra, la De Vere Grand Connaught Rooms, pe 16 octombrie.