For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Cătălina Trincă | George Enescu Festival
CĂTĂLINA TRINCĂ

Cătălina Trincă

Născută la Timişoara, CĂTĂLINA TRINCĂ a studiat vioara la Colegiul Naţional de Artă Ion Vidu din Timişoara, cu prof. Eugenia Bogdanov. Şi-a continuat formarea muzicală la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, la clasa lect. univ. Gabriel Popa, după care a urmat cursuri de masterat în Mass Media şi Relaţii Publice.

A participat la cursuri de măiestrie interpretativă ale unor reputaţi muzicieni precum Paul Florin (Timişoara, 2004) şi Evelio Tieles (Pergine – Italia, 2005 – 2006). Participând la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale a fost distinsă cu numeroase premii: Premiul III la concursul Rovere d’Oro (Italia, 1995), Premiul I la Concursul U.F.A.M. (Franţa, 1996), Premiul I ex-aequo la concursul W.A. Mozart (Timişoara, 2006) etc.

A susţinut numeroase recitaluri şi concerte camerale. În calitate de solistă a interpretat Concertul nr. 2 în re minor pentru vioară şi orchestră de H. Wieniawski (Gala absolvenţilor, 2004), Concertul în re major pentru vioară şi orchestră de J. Brahms – părţile a II-a şi a III-a (Gala absolvenţilor, 2007), Concertul nr. 3 în sol major pentru vioară şi orchestră de W. A. Mozart (2009) şi Navarra op.33 pentru 2 viori şi orchestră de P. Sarasate, alături de profesorul său, Gabriel Popa (2009). Toate aceste concerte au fost susţinute în compania orchestrei Filarmonicii Banatul – Timişoara.

A fost invitată să cânte în Orchestra Giovanile Internazionale Pergine Spettacolo Aperto din Italia (2003, 2005). În anul 2006 a activat în calitate de concert-maestru al aceleiaşi orchestre, susţinând concerte în Italia şi Spania. Din anul 2005 este concert-maestru al orchestrei Camerata Strumentale – Timişoara.

Tot în calitate de solistă a concertat alături de Orchestra de Cameră a Facultăţii de Muzică din Timişoara, Orchestra de Cameră a Conservatorului de Muzică Vila-seca (Spania) şi orchestra Camerata Strumentale – Timişoara. A colaborat cu orchestra Operei Naţionale Române din Timişoara, iar în prezent este angajată în orchestra Filarmonicii Banatul, pe postul de concert-maestru.