For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Changyu Yin | George Enescu Festival

CHINA

Changyu Yin s-a născut pe 29 aprilie 2001, în Changsha, China. Cu sprijinul Parsons Music Corporation, a avut ocazia să încânte publicul din orașele Yichang, Xianning, Huangshi, Xiangyang, Enshi, Xiaogan, Huanggang și Wuhan. De asemenea, a fost invitat să concerteze la cea de-a 30-a aniversare a Parsons Music Corporation în Wuhan, precum și la ceremoniile de deschidere și de premiere ale Concursului Internațional de Pian pentru Tineret din Shanghai.

Changyu a fost distins cu premiul I la Concursul pentru tineri muzicieni Città di Barletta din Italia (ediția a XXX-a), Concursul Internațional de Pian pentru Tineret din Shanghai (ediția a VIII-a; singurul premiu special al juriului), Concursul de Pian Yangtze River de la Conservatorul de Muzică din Wuhan. A obținut, de asemenea, premii la Concursul Național de Pian pentru Tineret CMB (China Merchants Bank), Concursul Internațional de Pian din Hong Kong, Bursa pentru Muzică YAMAHA Asia, Concursul de Pian KAWAI Asia din China și Concursul Golden Bell din China.

A absolvit Școala Gimnazială din cadrul Conservatorului din Wuhan, sub îndrumarea profesorului Jian Wang, iar din 2018 și-a continuat studiile la Manhattan School of Music din New York, unde studiază cu profesorul Jeffrey Cohen. Changyu este îndrumat în prezent de profesorul Jianing Kong, iar din septembrie 2022 va deveni masterand la Royal College of Music din Londra.

PROGRAM

Etapă online
Bach Preludiul și fuga în si bemol minor, Clavecinul bine temperat – Caietul I
Haydn Sonata în si minor Hob. XVI/32
Chopin Studiul op. 25 nr. 11
Scriabin Studiul op. 8 nr. 12
Brahms Sonata nr. 3 în fa minor op. 5

Semifinală
Enescu Suita nr. 2 în re major op. 10

Prokofiev Zece piese op. 12 (I. Marș; II. Gavotă; V. Capriccio; VIII. Alemandă; IX. Humoresque Scherzo; X. Scherzo)
Schumann Studiile simfonice op. 13

Finală
Beethoven Concertul nr. 4 în sol major pentru pian și orchestră op. 58