For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Christian Immler | George Enescu Festival
Christian Immler

De la Tölzer Knabenchor, în calitate de solist alto pe vremea când era copil, până la interpretări în cele mai importante săli de concerte, festivaluri și opere, bas-baritonul german Christian Immler a petrecut mulți ani realizând și înregistrând muzică de cea mai înaltă calitate. A studiat cu Rudolf Piernay la Londra și a câștigat Concursul Internațional Nadia et Lili Boulanger de la Paris, lansându-și cariera.

 În activitatea de concert s-a cufundat în lucrările lui Händel, Haydn, Mozart, Mendelssohn, Mahler și, în special, Bach, apărând în spectacole în toată lumea. Christian a lucrat cu dirijori precum Nikolaus Harnoncourt, Marc Minkowski, Christophe Rousset, Philippe Herreweghe, Ivor Bolton, Daniel Harding, Kent Nagano, James Conlon, Andrew Parrott, Michel Corboz, Masaaki Suzuki, Raphael Pichon, Ottavio Dantone, Giovanni Antonini, Thomas Hengelbrock, Frieder Bernius, William Christie și Leonardo García Alarcón, cântând în locuri precum Concertgebouw în Amsterdam, Opera din Sydney, festivalurile din Salzburg, Aix -en-Provence și Lucerna și BBC Proms.

Pe scenă a apărut la Opera Comică din Paris, la Grand Théâtre din Geneva, la Teatrul din Viena Wien, la Noua Operă din Israel, la Teatrul la Fenice, la Festivalul de muzică veche din Boston și cel mai recent la Seul în Don Giovanni cu René Jacobs .

Fiind pasionat de recitaluri, Christian a fost invitat să cânte la Wigmore Hall în Londra, Frick Collection din New York, Filarmonica din Paris, Mozarteum în Salzburg și Tonhalle în Zurich, la concertul din urmă cu pianistul Helmut Deutsch cu care a lansat albumul intitulat Modern Times. El colaborează în mod regulat cu Christoph Berner, Kristian Bezuidenhout și Danny Driver.

În sezonul 2019/20 a interpretat rolul Rocco în Leonore de Beethoven cu René Jacobs și Orchestra Barocă din Freiburg și Freischütz la Opéra din Rouen și Théâtre des Champs-Elysées cu Laurence Equilbey. S-a îndreptat către Opéra din Massy pentru Acis și Galatea înainte de a face turnee în Europa alături de Masaaki Suzuki, turnee în Franța sub îndrumarea lui Raphaël Pichon, de a cânta cu René Jacobs și Akamus la Berlin și apoi Simfonia Nr. 9 și Missa solemnis de Beethoven cu Orchestra Simfonică NHK din Tokyo.

 Cele peste 50 de înregistrări ale sale au primit distincții precum nominalizarea la premiile Grammy 2016, Echo Klassik, Preis der Deutschen Schallplattenkritik, mai multe Diapason d’Or, Diamant d’Opéra, France Musiques ’Enregistrement de l’année.

Christian este solicitat pentru sesiuni de masterclass la nivel mondial și este profesor de canto la Kalaidos Fachhochschule din Zurich. Site-ul web: www.christianimmler.com