For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Christophe Dumaux | George Enescu Festival

Christophe Dumaux

Contratenorul francez Christophe Dumaux a luat parte la cursuri de specializare cu James Bowman în timpul adolescenței și a continuat studiile la Conservatorul din Paris. Și-a făcut debutul profesional ca Eustazio, în spectacolul Rinaldo (Handel) de la Festivalul Radio France. Producția a fost coordonată în parte de Festivalul Innsbruck și de Berlin Staatsoper și a fost lansat pe CD sub egida Harmonia Mundi. Dumaux avea doar 22 de ani la acel moment.

Este deseori invitat la cele mai cunoscute și prestigioase săli de opere și festivale din lume, inclusiv la Opera Metropolitană, Opera din Paris, Berlin și Vienna Staatsoper, La Scala sau the Proms. Interopretarea din spectacolul Giulio Cesare (2012) a marcat debutul său la Festivalul din Slazburg. De-a lungul stagiunii 2019/2020, și-a făcut debutul la La Scala într-o producție nouă a Giulio Cesare și se alătură Arts Florissants pentru turul aniversitar de 40 de ani.

Recent, a apărut în Semele, la Zurich Opera House, și a interpretat Egeo din Teseo și rolul eponim din Orlando, la Teater an der Wien. Stagiunea 2018/2019 a fost și momentul întoarcerii sale la Salzburg pentru o serie de concerte.

Stagiunea 2017/2018 a inclus debutul său la Wiener Staatsoper și la Opera din Hamburg, întoarcerea la Festivalul Glyndebourne și o serie de concerte europene cu Les Arts Florissants și La Cetra Barockorchester din Basel.

Debutul într-un rol din Mozart avea să-l aibă în 2014, prin interpretarea lui Farnace (Mitridate) la Festivalul Drottningholms. De atunci, a interpretat același rol la Théâtre des Champs-Elysées, spre satisfacția criticilor.

A interpretat Tolomeo în orașe precum Viena și Chicago, iar acum cântă în rolul principal din Giulio Cesare, rol cu care debutează la Versailles.

Dumaux ține concerte peste tot în lume și a lucrat cu orchestre renumite, precum Filarmonica Los Angeles și Orchestra din Philadelphia. Interpretează recitale solo, inclusiv la Carnegie Hall, și lucrează cu ansambluri de talia Moscow Soloits și Freiburger Barockorchester.