For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Clementina Ristea Ciucu | George Enescu Festival

Clementina Ristea Ciucu

Clementina Ristea Ciucu este absolventă a Colegiului Naţional de Muzică „George Enescu” şi a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, unde i-a avut maeştri pe Sandu Sandrin şi Dan Grigore. A primit îndrumări şi din partea unor pianişti şi pedagogi de renume, precum Valentin Gheorghiu, Viorica Rădoi, Flavia Moldovan, Sanda Bobescu, Aurora Ienei. Şi-a continuat formarea în Italia, ca beneficiară a unei burse de sprecializare la Instituto Musicale „Arnaldo Benvenuti”, cu Bruno Mezzena (1992-1994), participând şi la un curs de măiestrie cu Lev Naumov.

Deţinătoare a mai multor premii la concursuri naţionale şi internaţionale, aplaudată în recitaluri şi concerte pe scene din ţară şi din străinătate (Franţa, Italia), Clementina Ristea Ciucu este invitată permanentă în cadrul unor evenimente şi proiecte artistice de anvergură: din anul 2008 acompaniază cursurile de măiestrie susţinute de Ioana Croitoru si Gabriel Croitoru la Buşteni, iar din 2017 – cursurile de măiestrie susţinute de Remus Azoitei si Irina Muresan în cadrul „EUROPAfest Summer Edition”, la Sinaia; a fost pianist acompaniator oficial al Concursurilor Internaţionale „Concertino Praga” (2018), „Jeunesses Musicales” (2012,2015,2018) şi „Remember Enescu” (2013, 2017, 2019). În anul 2019 a fost distinsă cu Premiul special pentru acompaniament „Adrian Tomescu”.

Bogata  experienţă interpretativă şi-a găsit o firească prelungire în activitatea pedagogică desfăşurată de Clementina Ristea Ciucu în calitate de lector universitar doctor în cadrul  Facultăţii de Interpretare Muzicală a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.