For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser ANUNȚ: Maestrul Vassily Sinaisky preia bagheta în cadrul spectacolului din 18 septembrie al Orchestrei Filarmonicii din St. Petersburg (Sala Palatului, ora 20.00, seria Mari Orchestre) – George Enescu Festival

ANUNȚ: Maestrul Vassily Sinaisky preia bagheta în cadrul spectacolului din 18 septembrie al Orchestrei Filarmonicii din St. Petersburg (Sala Palatului, ora 20.00, seria Mari Orchestre)

Maestrul Vassily Sinaisky va urca la pupitrul Orchestrei Filarmonice din St. Petersburg pentru spectacolul din 18 septembrie, de la Sala Palatului, preluând bagheta de la Maestrul YURI TEMIRKANOV care, din motive de sănătate, nu va mai putea călători la București.

Concertul se va desfășura cu același repertoriu, la ora 20.00, la Sala Palatului.

Maestrul VASSILY SINAISKY este un muzician celebru, dirijor experimentat și pianist. A fost dirijor principal al BBC Philharmonic Orchestra, unde deține și titlul de dirijor emerit, Director Muzical și dirijor al Teatrului Bolșoi, al Orchestrei Naționale de Stat a Rusiei, director și dirijor principal al Orchestrei Filarmonicii din Moscova, dirijor principal al Orchestrei Filarmonice a Olandei, al Orchestrei Filarmonice din Malmo și al Orchestrei Filarmonice a Letoniei. A vizitat pentru prima oară România în anul 2014 când a dirijat Orchestre National de France și a revenit anul trecut, la pupitrul Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”, în cadrul concertului de gală al finalei de vioară a Concursului Internațional „George Enescu”.

În program:

ORCHESTRA FILARMONICĂ DIN ST. PETERSBURG

VASSILY SINAISKY dirijor

NELSON FREIRE pian

Beethoven Concertul nr. 4 pentru pian și orchestră în sol major op. 58

Mahler Simfonia I în re major

 

Contacte pentru presă:

[email protected], + 40 746. 124. 388

[email protected], + 04 758. 236.015

[email protected] , +40 745. 160. 011

 

Despre Festivalul Internațional George Enescu

Ajuns la cea de-a XXIV-a ediție, Festivalul Internațional George Enescu se va desfășura în perioada 31 august-22 septembrie 2019. În sălile de concerte din București, vor urca pe scenă peste 2.500 dintre cei mai valoroși muzicieni ai lumii, având 50 de naționalități și vor fi prezentate 84 de concerte și recitaluri. Ediția din acest an a festivalului totalizează 34 de prezențe în premieră în România: 25 de artiști, printre care Marion Cotillard, Kirill Petrenko, Mitsuko Uchida și nouă orchestre de talie mondială.

Ediția 2019 a Festivalului Enescu își așteaptă publicul la Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio și la Sala Mică a Palatului la concerte și recitaluri grupate în jurul a șase mari secțiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul nopții”, „Recitaluri și concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” și „Forumul Internațional al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc concerte și evenimente în Piața Festivalului, conferințe, lansări de discuri și de carte, spectacole extraordinare.

Pentru mai multe detalii: https://www.festivalenescu.ro/