For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Compoziție | George Enescu Festival

Bine ai venit în Concurs! Ai făcut o alegere bună pentru cariera ta! Înaintea ta, la Concursul Internațional George Enescu au concurat de-a lungul timpului și s-au lansat pe scena internaționala compozitori remarcabili precum Sakai Kenji (Japonia), Lam Lan – Chee (Hong Kong), Alexandru-Ștefan Murariu și Dan Dediu (România), Oliver Waespi (Elveţia), Megyery Krisztina (Ungaria) și mulți alții. Laureații Concursului Enescu beneficiază de premii în bani, masterclass-uri și promovare internațională. Lucrarea câștigătoare la Secțiunea Compoziție a Concursului Enescu din acest an va fi interpretată la Gala de deschidere a Concursului Enescu din 2022.

Succes!

Juriul Concursului 

Zygmunt Krauze – președintele juriului

Tim Benjamin

Dan Dediu

Bernard Cavanna

Adrian Iorgulescu

Peter Ruzicka

Hubert Stuppner

Cornel Ţăranu

Ce este important să știi înainte de a completa Formularul de înscriere online?

  • UPDATE: Concursul Internațional George Enescu își prelungește termenul pentru înscrierea candidaților până la 29 mai 2020, în condițiile crizei generate la nivel mondial de pandemia COVID-19 și în speranța că în septembrie 2020, când este programat, situația va fi suficient de stabilă, atât în România, cât și în lume, încât să permită organizarea competiției. Găsiți mai multe detalii în comunicatul de presă (click pe link).
  • Termenul limită de trimitere a aplicației online este 15 aprilie 2020
  • La secțiunea compoziție am introdus un premiu nou, pentru originalitate, în valoare de 5.000 EUR.
  • Candidații pot opta pentru muzică simfonica sau muzică de camera, iar durata lucrărilor pentru ambele secțiuni va fi de minimum 10 minute şi maximum 30 de minute. 
  • Lucrările participante trebuie să fie noi (să nu fi fost interpretate în public). În caz contrar, acestea vor fi descalificate.
  • Înainte de completarea Formularului de inscriere, te invităm să studiezi cu atenție Regulamentul și Programul Concursului și să te pregătesti temeinic pentru una dintre cele mai frumoase experiențe la care vei lua parte!

Linkuri utile: