For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Constantin Siepermann | George Enescu Festival

GERMANIA

Constantin Siepermann și-a început primele lecții de violoncel la vârsta de cinci ani cu Frédérique Labbow. Doi ani mai târziu s-a alăturat clasei lui Cătălin Ilea la Universitatea de Arte din Berlin, pe care a părăsit-o în 2019 pentru a-și continua studiile la Academia de Muzică din Freiburg, unde în prezent își urmează licența cu Jean-Guihen Queyras. Alumni al Colegiului de Muzică Carl-Philipp-Emanuel-Bach-Bach, a primit numeroase burse de la Academia Internațională de Muzică pentru Promovarea Tinerelor Talente Germane, Academia-Kronberg și Societatea Richard-Wagner. Alte impulsuri muzicale vin prin frecvente cursuri de maiestrie cu, printre alții, David Geringas, Reinhard Latzko sau Steven Isserlis.

A fost distins cu premiul I la categoria „Violoncello Solo” a ediției federale din 2016 a concursului German Jugend Musiziert. În același an, a câștigat și premiul WESPE, Premiu Special al German Music Council pentru cea mai bună interpretare a Sonatei Solo a lui Paul Hindemith.De asemenea, este laureat al Concursului Tinerelor Talente al Festivalului de Muzică Baltică (2016), al Concursului Dussmann Berlin (2014 și 2017) și al Concursului Napolinova (2020). În februarie 2022 a câștigat Marele Premiu Gustav Mahler al Concursului Internațional de Violoncel Mahler (Jihlava/ Praga).

Constantin Siepermann apare în mod regulat atât ca solist, cât și ca muzician de cameră pe diferite scene și festivaluri precum Philharmonie și Konzerthaus Berlin, Musikverein Viena, Amati Festival Maastricht, International Holland Music Summer (IHMS), Festivalul de la Bayreuth, Young Euro Classics (dirijat de Christoph Eschenbach), Usedom Classic Summer etc. Cântă la un violoncel de Riccardo Antoniazzi (Cremona 1890), oferit acestuia printr-o sponsorizare privată.

PROGRAM:

Etapă online
Piatti Capriciul op. 25 nr. 3
Bach Suita nr. 4 în mi bemol major pentru violoncel solo BWV 1010
Haydn Concertul nr. 2 în re major pentru violoncel și orchestră Hob. VIIb/2
Schumann Fantasiestücke op. 73 (două piese la alegere)
Debussy Sonata în re minor pentru violoncel și pian L. 135
Ligeti Sonata pentru violoncel solo

Semifinală
Enescu Sonata nr. 2 în do major pentru violoncel și pian op. 26
Șostakovici Sonata în re minor pentru violoncel și pian op. 40
Rostropovici Humoresca op. 5

Finală
Enescu Simfonia concertantă în si minor pentru violoncel și orchestră op. 8