For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Cristian Măcelaru va prelua bagheta de la Mariss Jansons | George Enescu Festival

Cristian Măcelaru va prelua bagheta de la Mariss Jansons

Cristian Măcelaru în concertul cu Orchestra Regală Concertgebouw pe 18, 19 septembrie, la Amsterdam și 21 septembrie, la București

Dirijorul Emerit Mariss Janson a fost nevoit să își anuleze concertele alături de Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam în datele de 18 și 19 septembrie și pe 21 septembrie la București, din motive de sănătate.

Orchestra este recunoscătoare dirijorului român Cristian Măcelaru care a fost de acord să preia programul neschimbat în timp atât de scurt.

În 2017, Cristian Măcelaru a debutat alături de Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam cu lucrări de Mozart, Strauss și Wagner. El a dirijat de asemenea programe în octombrie 2018 și martie 2019.

Cristian Măcelaru este Dirijor Principal al WDR Sinfonieorchester din Köln, începând cu sezonul 2019/2020. În calitate de dirijor principal, dirijează anual din 2013 Orchestra din Philadelphia, programele pe bază de abonament și concerte speciale. Este de asemenea director muzical al Festivalului Cabrillo, cel mai longeviv festival American dedicat muzicii clasice contemporane.

Cristian Măcelaru și-a început cariera ca violonist, a fost cel mai tânăr concertmaestru din istoria Orchestrei Miami Symphony. A participat la dirijarea progamelor Centrului Muzical Tanglewood și Aspen Music Festival, studiind cu David Zinman, Rafael Frühbeck de Burgos, Oliver Knussen și Stefan Asbury. Studiile principale le-a desfășurat cu Larry Rachleff, la Rice University, Huston. În 2014 a fost câștigător al Premiului pentru Dirijat Sir Georg Solti, după ce anterior a primit premiul Sir Georg Solti pentru cel mai bun dirijor aspirant. (Emerging Conductor Award).

Cristian Măcelaru a captat atenția publicului, în februarie 2012, când a dirijat Chicago Symphony Orchestra, ca înlocuitor al lui Pierre Boules, într-o serie de concerte care au fost întâmpinate cu entuziasm de criticii muzicali.

De atunci a dirijat orchestre în toată lumea, inclusiv Los Angeles Philharmonic Orchestra și City of Birmingham Symphony Orchestra.

În program:

ORCHESTRA REGALĂ CONCERTGEBOUW DIN AMSTERDAM

Cristian Măcelaru dirijor

Strauss Poemul simfonic „Don Quijote”
KEN HAKII violă
TRULS MØRK violoncel
Beethoven Simfonia a III-a în mi bemol major op. 55, „Eroica

 

Contacte pentru presă:

simona@festivalenescu.ro, + 40 746. 124. 388

press@festivalenescu.ro, + 04 758. 236.015

monica.median@dccom.ro , +40 745. 160. 011

 

Despre Festivalul Internațional George Enescu

Ajuns la cea de-a XXIV-a ediție, Festivalul Internațional George Enescu se va desfășura în perioada 31 august-22 septembrie 2019. În sălile de concerte din București, vor urca pe scenă peste 2.500 dintre cei mai valoroși muzicieni ai lumii, având 50 de naționalități și vor fi prezentate 84 de concerte și recitaluri. Ediția din acest an a festivalului totalizează 34 de prezențe în premieră în România: 25 de artiști, printre care Marion Cotillard, Kirill Petrenko, Mitsuko Uchida și nouă orchestre de talie mondială.

Ediția 2019 a Festivalului Enescu își așteaptă publicul la Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio și la Sala Mică a Palatului la concerte și recitaluri grupate în jurul a șase mari secțiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul nopții”, „Recitaluri și concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” și „Forumul Internațional al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc concerte și evenimente în Piața Festivalului, conferințe, lansări de discuri și de carte, spectacole extraordinare.

Pentru mai multe detalii: https://www.festivalenescu.ro/