For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Cristina Pasaroiu | George Enescu Festival
Cristina Pasaroiu

Prezență scenică și muzicală extrem de intensă”, „note joase, note înalte și pasaje, energie enormă și expresie nuanțată” (Frankfurter Allgemeine Zeitung), Cristina Pasaroiu a fost sărbătorită la multe dintre cele mai prestigioase teatre de operă din lume, săli de concerte și festivaluri.

Cristina Pasaroiu s-a născut la București și și-a început studiile de canto la vârsta de 12 ani la Colegiul de Muzică „Dinu Lipatti” din orașul natal, apoi și-a continuat studiile la Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano alături de maestrul Vittorio Terranova. În 2009 a absolvit Universitatea de Muzică și Arte din Viena și a intrat în Programul pentru Tineri Artiști de la Teatrul Comunal din Bologna, unde a lucrat cu Dolora Zajick și Jaume Aragall.

La Bologna a debutat pe scenă la vârsta de 21 de ani ca Magda în La rondine, iar acolo a interpretat pentru prima dată rolul Micaela în Carmen, lucrând cu Michele Mariotti, și rolul Mimì în La bohème.

În 2014 a debutat în compania de teatru de la Gran Teatre del Liceu din Barcelona, ​​în rolul principal Angelica în Suor de Puccini.

Alte atracții ale carierei sale includ roluri majore ca primadonă, cum ar fi Violetta Valery în La traviata (Tiroler Festpiele Erl sub bagheta lui Gustav Kuhn, Opera Națională București, Opera din Frankfurt, Opera din Nisa), Adriana Lecouvreur (Opera din Frankfurt, Opera din Nisa), Rachel în La juive și Valentine în Les Huguenots (Opera din Nisa), Magda în La rondine și Liù în Turandot (Opera Germană din Berlin), Micaela în Carmen (Opera de Stat din Viena, Opera Bavareză de Stat din Munchen, Festivalul Bregenz), Leila în Les pêcheurs de perles (Tel Aviv), Mimì in La bohème (Opera Terme di Caracalla din Roma, Sao Paulo și Rio de Janeiro în Brazilia, Copenhaga), Fiordiligi în Così fan tutte (Opera din Vlaamse), Desdemona în Otello de Verdi (Frankfurt), Contessa d’Almaviva în Le nozze di Figaro (St. Gallen), Gilda în Rigoletto (Festivalul de Operă Savonlinna, Essen, Wiesbaden), Alcina de Handel (Wiesbaden), Manon de Massenet (Seul, Wiesbaden).

În sezonul 2018/2019 a avut loc debutul ei de succes, cu mare apreciere din partea publicului și a criticilor, în toate cele patru roluri principale în Les contes d’Hoffmann de Offenbach, o nouă producție a Operei Germane din Berlin.

În ceea ce privește activitatea de concert, Cristina Pasaroiu a fost ascultată în Seria de Recitaluri Rosenblatt, Wigmore Hall din Londra, precum și la Musikverein în Viena, Teatrul Regional din Parma, Opera Alte din Frankfurt, Konzerthaus din Berlin, precum și la Beijing, Paris, Sao Paulo, Milano și Florența.

A înregistrat Carmen (Frasquita), alături de Elina Garanca, cu Teatrul Regional din Torino pentru Deutsche Grammophon și La bohème pentru Magazzini Sonori.

Printre ultimele sale spectacole: Le nozze di Figaro la Festival de Mai din Wiesbaden și la Teatrul din Viena; La bohème în Basel; Manon în Wiesbaden; Les contes d’Hoffmann (patru roluri) la Opera Națională din Coreea, Seul; La rondine în Coreea în turneu cu Opera Germană din Berlin; Rigoletto la Festivalul Savonlinna; Turandot la Budapesta; Carmen la Opera Bavareză de Stat din München; Les contes d’Hoffmann la Opera Germană din Berlin; La Bohème (Mimì) la Teatrul Danez Regal din Copenhaga; Alcina de Handel (debut în rolul principal) la Teatrul de Stat din Wiesbaden; Carmen la Festivalul Bregenz.