For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Cvartetul Fine Arts | George Enescu Festival

Cvartetul Fine Arts

Cvartetul Fine Arts, „unul dintre numele placate cu aur în muzica de cameră” (Washington Post), se clasează printre cele mai distinse ansambluri din muzica de cameră de astăzi, având o istorie impresionantă de spectacole și o discografie extinsă de peste 200 de lucrări înregistrate. Fondat în Chicago în 1946, Cvartetul este unul dintre puținele ansambluri care au înregistrat și au făcut turnee internaționale timp de trei sferturi de secol.

Violoniștii de renume ai Cvartetului, Ralph Evans (câștigător al Concursului Internațional Ceaikovski) și Efim Boico (ce a cântat ca vioara întâi în cadrul Orchestrei de la Paris sub bagheta lui Barenboim) au cântat împreună timp de 38 de ani. Li se alătură doi muzicieni eminenți: violistul Gil Sharon (fondatorul ansamblului Amati) și violoncelistul Niklas Schmidt (cofondator al Trio Fontenay).

Multe dintre cele mai recente lansări ale Cvartetului au fost selectate pentru a fi incluse pe listele de nominalizări ale premiilor Grammy la categoriile „Cel mai bun album clasic” și/sau „Cel mai bun spectacol de muzică de cameră” și au primit mai multe premii și distincții, printre care: Premiul Gramophone și „înregistrare legendară” (Gramophone Classical Music Guide), ”Înregistrare importantă/ Recomandare de top” (Penguin Guide to Recorded Classical Music), „Alegerea Editorului” (Gramophone Magazine), „Alegerea Criticului” (American Record Guide), BBC Music Magazine Choice, „Înregistrarea anului ”, primită de 3 ori (MusicWeb International), și un premiu Grammy pentru producătorul Steven Epstein (Cvintetele de Fauré cu Cristina Ortiz). Cvartetul a primit, de asemenea, premiul CMA/ASCAP pentru repertoriu ”aventuros” , oferit în comun de Muzică de Cameră America și Societatea Americană de Compozitori, Autori și Editori. Cele mai recente CD-uri ale Cvartetului (Mozart, Dvorak) au fost lansate în 2021 sub egida Naxos.

Membrii Cvartetului instruiesc pe multe dintre cele mai importante cvartete internaționale tinere de astăzi în timpul activităților de predare la Institutul Internațional de Muzică de Cameră Sorkin din Milwaukee și colaborează ca profesori invitați cu conservatoarele importante din Paris, Londra, New York, Beijing, Hamburg și festivaluri de muzică din întreaga lume. Pentru mai multe informații despre Cvartetul Fine Arts, inclusiv o discografie completă, vă rugăm să vizitați: fineartsquartet.com