For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Dan Qiao | George Enescu Festival

CHINA

Dan Qiao s-a născut în Tianjin, China. După ce a început vioara la vârsta de 4 ani, a absolvit Conservatorul Central de Muzică din Beijing. În 2015, s-a mutat în SUA pentru a urma cursurile celui de-al doilea masterat și doctorat. Acum, ea este un candidat DMA la College-Conservatory of Music, Universitatea din Cincinnati.

Dan Qiao a cântat ca muzician solo și de cameră la festivaluri prestigioase precum Beijing Modern Music Festival, Baroque Summer Festival, Mostly Modern Music Festival (NY), Euro Music Festival (Germania), Rencontres Musicales Internationales des Graves (Franța) și Jubilee International Music Course (Polonia), Lunigiana International Music Festival (Italia), Brevard Music Festival (SUA). A studiat cu o mulțime de profesori în școală și în cadrul unor masterclass-uri: Timothy Lees, Kurt Sassmannshaus, Piotr Jan Milewski, Benjamin Sung, Wei Xue, Tomasz Tomaszewski, Sebastian Schmidt, Friedemann Eichhorn, Xiaoming Wang, Guillaume Sutre.

A interpretat un recital de muzică de cameră alături de legendarul violonist Maxim Vengerov la Rencontres Musicales Internationales des Graves în 2019. De asemenea, a cântat la Carnegie Hall în 2021. Dan a primit numeroase onoruri și premii pentru munca ei ca muzician solo și de cameră, inclusiv locul 1 și bursă de top la Three Arts Scholarship Competition și a fost câștigătoarea de mai multe ori a Concursului de concerte CCM, câștigătoarea de mai multe ori al unui premiu Doug Davis Endowment Performance. Ea este, de asemenea, finalista la categoria Solist profesionist al Premiului American. A câștigat concursul de concerte din Italia „LIMF” și premiul special. Ea a câștigat primul loc în semifinala Music International Grand Prix din 2022 atât pentru muzică solo, cât și pentru muzică de cameră. Ea a invitată să cânte la Merkin Hall, Lincoln Center în mai 2022.

PROGRAM

Etapă online
Bach Ciacona din Partita în re minor pentru vioară solo
Mozart Concertul nr. 5 în la major pentru vioară și orchestră K. 219 (partea I cu cadență)
Beethoven Sonata nr. 7 în do minor pentru vioară și pian op. 30 nr. 2
Enescu „Lăutarul” din Suita Impresii din copilărie op. 28
Paganini Capriciul nr. 15

Semifinală
Brahms Sonata nr. 3 în re minor pentru vioară și pian op. 108
Enescu Suita pentru vioară și pian Impresii din copilărie op. 28
Ravel Tzigane

Finală
Korngold Concertul în re major pentru vioară și orchestră op. 35