For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser DANIEL CIOBANU | George Enescu Festival

Pianistul român Daniel Ciobanu a stârnit ovații internaționale pentru întâia dată în anul 2017 la Concursul Arthur Rubinstein de la Tel Aviv, unde a obținut Medalia de Argint dar și Premiul Publicului. Ulterior, a concertat la Carnegie Hall, Elbphilharmonie Hamburg, Gewandhaus Leipzig, Konzerthaus Berlin, St John’s Smith Square din Londra, Festival Enescu din București, și a susținut turnee în Japonia, China, Taiwan, Africa de Sud și Brazilia.

,,Un sunet plin și luminos, un temperament pianistic marcant, sensibilitate și originalitate, lipsite de vanitate” (Alain Lompech). Muzicalitatea sa distinctă și aptitudinile sale tehnice i- au adus pianistului Daniel Ciobanu concerte alături de orchestre precum Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Israel Philharmonic, Israel Camerata, Royal Scottish National Orchestra, Filarmonica George Enescu din București și Orchestra Națională Radio.

În stagiunea de concerte 2019/20 a debutat alături de Gewandhausorchester din Leipzig sub bagheta dirijorului Omer Meir Welber, iar în urma succesului obținut, a fost invitat să susțină un recital solo. A concertat alături de Royal Philharmonic Orchestra sub bagheta dirijorului Kerem Hasan, iar la finalul Festivalului George Enescu din București, a susținut un concert cu Polish National Radio Symphony Orchestra, alături de Cristian Mandeal la pupitrul dirijoral; a fost de asemenea invitat să debuteze la Vienna Konzerthaus unde a interpretat Sonatele pentru pian și vioară de Ludwig van Beethoven, alături de violonistul Julian Rachlin. In 2021 și-a susținut recitalul de debut la Festivalul Luzern (amânat din 2020); proiectele viitoare includ debutul alături de Dresdener Staatskapelle, Zurich Tonhalle și BBC Philharmonic orchestras, în colaborare cu dirijorul Meir Welber și alături de Orquesta da Galicia, împreuna cu dirijorul Giancarlo Guererro. În cadrul stagiunii de concerte 2020/21 a fost ales ca primul ,,Artist in Residence” al Filarmonicii George Enescu din București.

În mai 2020 a înregistrat primul său CD cu lucrări solo din repertoriul pianistic, ce cuprinde piese de Prokofiev, Debussy, Liszt și Enescu, și va fi lansat sub sigla Accentus.

În anul 2017, Daniel Ciobanu a fondat Festivalul de Muzică din Neamț, orașul său natal, din dorința de a crea o nouă și inovativă platformă muzicală internațională, destinată tinerilor muzicieni în afirmare.

Daniel Ciobanu este reprezentat de Intermusica worldwide.