For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Daniel Dascălu | George Enescu Festival

Daniel Dascălu

Pianistul Daniel Dascălu a susținut recitaluri pe scene din București, Iași, Brașov, Cluj, Constanța, Sibiu și a cântat alături de orchestrele Filarmonicii Oltenia din Craiova, Mihail Jora din Bacău, Filarmonicii de Stat din Botoșani precum și la Ateneul Român, sub bagheta dirijorului Bogdan Vodă, în cadrul tradiționalului Festival Chei al Universității Naționale de Muzică din București. De asemenea, a susținut numeroase recitaluri în străinătate: Viena (Arnold Schönberg Center, Gesellschaft für Musiktheater, MDW), Salzburg  (Mozarteum),  München (Philharmonie am Gasteig), Brescia (Museo Diocesano), Split, Dresda (Dreikönigskirche).

Pasionat de muzica de cameră, Daniel Dascălu a cântat în ansambluri camerale la Ateneul Român, la Palatul Șutu din București dar și la Iași, în cadrul Festivalului Internațional Classix, precum și în Suedia – Aurora Music Festival (Mariestad) și Grecia – International Kalamata Music Days.

Daniel a obținut premii și distincții la concursuri naționale și internaționale, printre care Premiul al II-lea la Concursul Internațional Suzana Szörenyi, în 2016, secțiunea Pian Duo – 4 mâini alături de Iulian Ochescu și Premiul al III-lea, în 2017, secțiunea Duo cameral liric-dramatic, alături soprana Florina Ilie, Premiul I la Concursul Național Mihail Jora (2014), Mențiunea de onoare la Vigo International Piano Competition (2021),  Premiul special al Uniunii de Creație Interpretativă din România (2017), Premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (2013).

Daniel Dascălu este absolvent al Universității de Muzică din Viena, clasa de pian a profesorului Martin Hughes. Este licențiat al Universității Naționale de Muzică din București, clasa prof. univ. dr. Dana Borșan, sub îndrumarea căreia, în februarie 2021, Daniel a obținut titlul de Doctor în Muzică.

Preocupat de măiestria interpretativă, Daniel Dascălu a participat la sesiuni de masterclass cu renumiți pianiști precum Klaus Hellwig, Peter Donohoe, Henri Sigfridsson, Roberto Plano, Andreas Frölich. În prezent, urmează studii postgraduale la Universitatea de Muzică din Viena, la clasa de muzică de cameră a profesorului Stefan Mendl.

Din octombrie 2021 este lector universitar titular al Universității Naționale de Muzică din București.