For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Daniel Harding | George Enescu Festival
Daniel Harding

Daniel Harding a debutat ca dirijor în 1994 cu Orchestra Simfonică din Birmingham, fiindu-i asistent lui Sir Simon Rattle în acel sezon. În sezonul următor, a fost asistent pentru Claudio Abbado la Orchestra Filarmonică din Berlin.

Domnul Harding ocupă funcțiile de Director Muzical al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii Suedeze (din 2007), Director Artistic al Festivalului Anima Mundi din Pisa, Italia și Dirijor Laureat al Orchestrei de Cameră Mahler. Între 2016 și 2019 a fost Director Muzical al Orchestrei din Paris. Harding are apariții regulate cu Orchestra Filarmonică din Viena, Capela de Stat din Dresda, Orchestra Filarmonică din Berlin, Orchestra Simfonică din Londra, Orchestra Gewandhaus din Leipzig și Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze.

Maestrul Harding a dirijat producții de operă la Teatrul Scala din Milano, Festivalul Aix-en-Provence, Opera Regală din Londra, Opera de Stat din Viena și Opera de Stat Bavareză. Guvernul francez i-a acordat rangul de Cavaler în Ordinul Artelor și Literelor în 2002 și l-a numit Officier în 2017.

De la prima sa reprezentație cu Orchestra Concertgebouw în ianuarie 2004, Daniel Harding a revenit de mai multe ori la această orchestră, dirijând-o la Concertgebouw și în diferite turnee. El a dirijat orchestra în mai multe programe în timpul unui turneu în SUA în februarie 2019. Domnul Harding a revenit în august 2019 pentru reprezentații ale Actului II din spectacolul Tristan și Isolda de Wagner în Amsterdam și Lucerna și în noiembrie 2020 pentru concerte transmise online cu lucrări de Schubert, Stravinsky, Britten și Messiaen.