Daniel Mihai

Născut în data de 7 Decembrie 1984, Daniel Mihai a fost pasionat de arta sunetelor, cel care l-a inițiat fiind tatăl său, căruia îi poartă o deosebită venerație. Odată cu trecerea anilor a luat lecții sau cursuri de master-classes cu reputați pedagogi și soliști de talie mondială precum Ștefan Gheorgiu, Modest Iftinchi, Eugen Sârbu, Ladislau Csendes, Gabriel Croitoru, Florin Croitoru, Șerban Nichifor, Liana Alexandra etc.

Activitatea din ultimii trei ani a avut ca principal obiectiv aprofundarea cunoștințelor și repertoriului solistic și cameral în domeniul violonistic din perioada postmodernă. Având și cunoscând noua orientare reprezentată de ʺVox Novus Music Foundationʺ din New York – U.S.A., reprezentată de actuala generaţie condusă de Robert Voisey și Douglas DaSilva, a avut numeroase recitaluri, concerte și festivaluri sub egida acestei instituții muzicale.

De asemenea, în calitate de membru activ al ansamblului ʺNuova Musica Consonanteʺ, a intrat în contact și cu pleiada de compozitori aparținând școlii belgiene postmoderne, dintre care se disting nume ca: Frederic Devresse, Piotr Lachert și Boudewijn Buckinx.

Totodată, a interpretat numeroase opusuri solistice și camerale cu ansamblul Hyperion condus de maestrul Iancu Dumitrescu, dar și alte opusuri ale eminenților compozitori autohtoni, (unele dintre lucrări fiindu-i dedicate): Dan Dediu, Octavian Nemescu, Maia Ciobanu, Ana Maria-Avram,Liana Alexandra, Șerban Nichifor, Darie Nemeș-Bota ș.a..

Recent a obținut titlul de Doctor în Interpretare muzicală în cadrul studiilor aprofundate în U.N.M.B cu teza referitoare la perioada postmodernă reflectată în lucrtările solistice și camerale destinate viorii.