For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Darius Preuß | George Enescu Festival

GERMANIA

Darius Preuß s-a născut în 2004 ca al treilea copil al unor părinți persani-germani.

A început să cânte la vioară la vârsta de 4 ani la școala de muzică din orașul Herne, sub îndrumarea lui Yeling Yuan, continuându-și studiile sub îndrumarea lui Benjamin Ramirez la Köln și în cele din urmă, la vârsta de 11 ani, a început să studieze la conservatorul „Hochschule für Musik und Tanz” la „Pre Collge Cologne” sub Prof. Ute Hasenauer.

Încă din 2010, a câștigat mai multe premii I la competiții naționale și internaționale precum concursul DTKV, „Jugend Musiziert” (la nivel regional, de land și național), Concursul internațional de vioară Radda, Premiul Lions pentru muzică, Concorso Internazionale. di Musica Città di Stresa din Italia, concursul Flame de la Paris și concursul Hamburg Instrumental, câștigând acolo un premiu special.

În 2019 a fost ales să se alăture Orchestrei Naționale de Tineret din Germania.

A cântat în public încă din copilărie, printre altele ca solist cu Orchestra Simfonică Herne, Jugendsinfonieorchester Bochum, Camerata Louis Spohr și New Philharmonic Westphalia.

În septembrie 2016, a fost invitat să cânte la Castle Bellevue în fața lui Joachim Gauck, președintele Germaniei de atunci.

A primit invitații de a cânta ca solist, în diferite locații de concerte renumite din Germania, precum Filarmonica din Köln, Anneliese Brost Musikforum Ruhr, Laeiszhalle Hamburg și multe altele.

Și-a făcut debutul internațional în 2018 cu un turneu de concerte prin Italia și Elveția, revenind din nou în Italia în 2019.

El afirmă că mastercalss-urile și întâlnirile personale cu Patinka Kopec, Arabella Steinbacher și Zakhar Bron au avut un mare impact asupra lui.

Darius Preuß cântă la o vioară din secolul al XVIII-lea construită de Antonio Gragnani, oferită lui de un sponsor privat, pe termen lung.

PROGRAM

Etapă online
Bach Grave și Fugă din Sonata în la minor pentru vioară solo
Mozart Concertul nr. 2 în re major pentru vioară și orchestră K. 211 (partea I cu cadență)
Schubert Sonatina nr. 3 în sol minor pentru vioară și pian D. 408
Enescu „Lăutarul” din Suita Impresii din copilărie op. 28
Paganini Capriciul nr. 5

Semifinală
Brahms Sonata nr. 3 în re minor pentru vioară și pian op. 108
Enescu Sonata nr. 2 în fa minor pentru vioară și pian op. 6
Waxman Fantezia Carmen

Finală
Brahms Concertul în re major pentru vioară și orchestră op. 77