For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Daumants LIEPINŠ | George Enescu Festival

Daumants LIEPINŠ

Daumants Liepins (Liepiņš), un tânăr pianist leton, este unul dintre cei mai promițători pianiști ai generației sale. S-a consacrat deja ca fiind unul dintre cei mai importanți muzicieni din țara sa – în anul 2017, Daumants a câștigat Marele Premiu al Lielā Mūzikas Balva (Marele Premiu Național Leton pentru Muzică) în categoria Tânărul Artist al Anului, care este cel mai prestigios premiu pentru un muzician clasic din Letonia.

În luna martie 2019, a câștigat premiul întâi la Concursul Internațional de Pian Maria Canals din Barcelona, iar în anul 2018 a câștigat premiul al doilea la Concursul Internațional „George Enescu”, secțiunea Pian. De asemenea, s-a clasat între primii șase concurenți la Concursul de Pian de la Geneva în 2018, a obținut Premiul Special al Juriului Georges Leibenson și premiul întâi la Concursul Nordic de Pian, ediția a VIII‑a, în 2017, premiul al treilea la Concursul Internațional de Pian RNCM James Mottram, ediția a V-a, în 2016, în Manchester, Marea Britanie, și premiul al patrulea, precum și Premiul Special pentru măiestrie artistică, la Concursul Internațional de Pian din Tbilisi, Georgia, în anul 2017.

În afara interpretărilor solo regulate în diferite regiuni ale lumii, Daumants a urcat pe scenă alături de mai multe orchestre simfonice, dintre care amintim Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, Orchestra Simfonică Helsingborg, Orchestra Națională Simfonică a României, Orchestra Națională Simfonică a Georgiei, Orchestra Simfonică Kaunas.

În prezent, Daumants studiază la Facultatea de Muzică Ingesund din cadrul Universității Karlstad din Suedia, sub îndrumarea prof. Julia Mustonen-Dahlkvist.