For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser De la ora 19 începe Finala de Pian, evenimentul care încheie Concursul Enescu 2016! | George Enescu Festival
3-sept_Concert-deschidere21_fotoCatalinaFilip

De la ora 19 începe Finala de Pian, evenimentul care încheie Concursul Enescu 2016!

Trei tineri muzicieni din Chile, Bulgaria și Japonia susțin concerte cu orchestră în această seară în Finala de Pian pentru a-și urma visul de a deveni mari muzicieni ai lumii și a câștiga Concursul Enescu 2016. 

Cei trei tineri muzicieni care intră în Finală de la ora 19 sunt :Danor Quinteros (Chile), Victoria Vassilenko (Bulgaria) și Takuma Ishii (Japonia). La pupitrul Orchestrei Filarmonicii George Enescu se va afla cunoscutul dirijor John Axelrod.

Finala de Pian va fi transmisă live pe un ecran mare în fața Ateneului (100 de locuri pe scaune), iar în pauza de jurizare, vom transforma în premieră și împreună fațada Ateneului Român, într-un video mapping unic, inspirat de visurile artiștilor și ale publicului, pe muzica lui George Enescu.  De asemenea, Finala de Pian va fi transmisă live și pe www.festivalenescu.rosite-ul TVR 2 și Medici.tv. 

 

Programul serii: 

19.15 – Danor Quinteros (Chile) –   Concertul pentru pian și orchestră Nr. 2 op. 18 în do minor de Rahmaninov

20.15  – Victoria Vassilenko (Bulgaria) – Concertul Nr. 1 Op. 15 în re minor de Brahms

21.30  – Takuma Ishii (Japonia) – Concertul pentru pian și orchestră Nr. 2 op. 18 în do minor de Rahmaninov

În jurul orei 22, când juriul se retrage pentru deliberare. Începe evenimentul de video-mapping prin care transformăm împreună fațada Ateneului!

La finalul video-mapping-ului, aflăm câștigptorul Premiului I al Secțiunii Pian a Concursului Enescu.