For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Denis Matsuev | George Enescu Festival

Denis Matsuev s-a bucurat de o carieră stelară odată cu victoria sa triumfătoare la cea de-a 11-a ediție a concursului internațional Tchaikovsky din Moscova și este acum unul dintre cei mai căutați muzicieni ai generației sale. Performanțele sale în cele mai prestigioase săli de concerte ale lumii sunt întotdeauna un succes neîntrerupt, având concerte în mod regulat cu orchestre de renume mondial, cum ar fi Orchestra Simfonică din Chicago, din Pittsburgh, Orchestra Simfonică din Londra, Filarmonica NY, Filarmonica din LA și Philadelphia, Concertgebouw, Berliner Philharmoniker, Orchestra Simfonică Radio din Bavaria, Leipzig Gewandhaus Orchestra, Orchestra Simfonică BBC și Orchestra Teatrului Mariinsky. El are parteneriate de succes cu cei mai importanți dirijori ai lumii, printre care se numără V. Gergiev, M. Jansons, Myung-Whun Chung, Z. Mehta și Y. Temirkanov.

Denis Matsuev continuă implicarea sa artistică cu Fundația Serge Rachmaninoff, fondată de Alexander Rachmaninoff, nepotul compozitorului. Matsuev a fost ales pentru a prezenta operele nepublicate ale marelui compozitor, înregistrate la pianul compozitorului.

Timp de mulți ani, Denis Matsuev a condus numeroase festivaluri muzicale și proiecte educaționale, care au contribuit la crearea personalității sale publice importante: festivalurile “Stars on Baikal”, Festivalul “Crescendo”, Festivalul de Muzică Annecy, “Astana Piano Passion” și „Grand Piano Competition” din Moscova.

Denis Matsuev este președintele Fundației New Names Charitable și directorul artistic al Fundației Serge Rachmaninoff. Este laureat al prestigiosului “Premiu al lui Shostakovich”. De asemenea, este un “Artist al Poporului din Rusia”, membru al Consiliului Prezidențial pentru Cultură și șeful Consiliului Public din cadrul Ministerului Culturii al Federației Ruse.

Cel mai recent, el a fost privit de milioane de spectatori din întreaga lume, în timp ce a interpretat fragmente din cel de-al doilea concert de pian al lui Rachmaninoff, la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Sochi.

În aprilie 2014, UNESCO l-a desemnat pe Denis Matsuev ambasador al UNESCO Goodwill. În 2016, Denis Matsuev a fost desemnat ambasador al FIFA World Cup Russia 2018.

În 2017, Denis Matsuev a primit Premiul de Stat al Orasului și Premiul Guvernului Federației Ruse pentru festivalul “Stele pe Baikal” (Stars on the Baikal).

Acest nou sezon include pentru Denis Matsuev concerte cu orchestra La Scala și maestrul Ricardo Chailly, cu Orchestra de Radio Bavareză și Mariss Jansons, cu Orchestra de Cameră “Viena-Berlin”, cu London Symphony Orchestra și Gianandrea Noseda, cu Orchestre ale Filarmonicii din Viena, Filarmonica din München și Teatrul Mariinsky și Valery Gergiev, cu Orchestra Filarmonică din Israel și Zubin Mehta, cu Orchestra Berlin Konzerthaus și Thomas Sanderling, cu Orchestra Simfonică din Viena și Alain Altinoglu, cu Orchestra Filarmonicii St.Petersburg și Yuri Temirkanov și altele.

Recitalurile lui Denis Matsuev vor avea loc la Carnegie Hall (New York), Victoria Hall (Geneva), Konzerthaus (Viena), Teatrul Pergola (Florența), Conservatorul G. Verdi (Turin), Tonhalle (Zurich), Philharmony (Berlin), Concertgebouw (Amsterdam), Teatrul des Champs-Elysees (Paris), Tivoli (Copenhaga) și Elbphilharmonie (Hamburg).

În acest sezon, Denis Matsuev a fost anunțat în programul Orchestrei Staatskapelle Dresden (dirijor – Christian Thielemann), Capel-Virtuos al Staatskapelle Dresden și va participa la concerte și turnee ale orchestrei.

La aniversarea a 145 de ani a lui S. Rachmaninoff, Denis Matsuev a pregătit ciclul tuturor concertelor de pian ale lui Rachmaninoff și va avea concerte  în întreaga lume.
În 2018 Denis Matsuev a fost desemnat ambasadorul FIFA World Cup Denis din Rusia și a organizat un concert unic în Piața Roșie din Moscova, pe data de 13 iunie.