For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Diana Damrau | George Enescu Festival
Diana Damrau

Soprana Diana Damrau cântă de două decenii pe scena mondială de operă și concert. Repertoriul său vast acoperă atât rolurile de soprană lirică, cât și rolurile de coloratură, inclusiv rolurile principale în Lucia di Lammermoor (La Scala, Opera de Stat din Bavaria, Metropolitan Opera, Royal Opera House), Manon (Opera de Stat din Viena, Metropolitan Opera) și La Traviata (La Scala, Metropolitan Opera, Royal Opera House, Opera Națională din Paris și Opera de Stat din Bavaria) precum și rolul Regina nopții în Flautul Fermecat (Metropolitan Opera, Festivalul de la Salzburg, Opera de Stat din Viena, Royal Opera House, Opera de Stat din Bavaria).

Diana Damrau s-a impus ca una dintre cele mai căutate interprete de astăzi, cântând în mod regulat în majoritatea locurilor de renume mondial.

Înregistrând exclusiv sub egida Warner/Erato, Diana Damrau a debutat cu Arie di Bravura – o colecție de arii de Mozart și Salieri. Lansările solo ulterioare au primit, printre altele, premiul ECHO și premiul OPUS Klassik.

O strânsă cooperare leagă Damrau de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze. Pe lângă titlul de „Artist în rezidență” la Barbican Center în Londra în 2019, a avut și apariții la Carnegie Hall în New York, printre altele.

A lansat recent înregistrarea lucrării Four Last Songs de Strauss sub bagheta lui Mariss Jansons și Tudor Queens de Donizetti cu Orchestra Academiei Naționale din Santa Cecilia și Sir Antonio Pappano.

În sezonul 2021/22, va debuta în rolul principal în Anna Bolena la Zurich Opernhaus și Opera de Stat din Viena, precum și debutul în Capriccio la Opera de Stat Bavareză. În turneele sale de concerte, va interpreta piese de Strauss alături de Filarmonica Germană de Cameră din Bremen sub bagheta lui Jérémie Rhorer și va prezenta un program de cântece de dragoste de Brahms și Schumann împreună cu Jonas Kaufmann și Helmut Deutsch în marile orașe europene.

Diana Damrau este Kammersängerin a Operei de Stat Bavareze (2007) și deținătoare a Ordinului Bavarian Maximilian pentru Știință și Artă (2010) și crucea Ordinului de Merit a Republicii Federale Germane (2021).