For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Diana Moș | George Enescu Festival

Diana Moș

Violonista Diana Moș, absolventă a Universității Naționale de Muzică din București la clasa de vioară a maestrului Daniel Podlovschi, este profesor universitar la disciplina Muzică de cameră în cadrul aceleiași instituții. În perioada 2001-2013 a fost și membră a Orchestrei Filarmonicii George Enescu din București.

Ca solistă, abordează repertorii diverse, dintr-o arie stilistică variată, de la clasic la contemporan, cu o afinitate pentru muzica nouă, pe care o promovează ca membră a formației Profil. Activitatea sa concertistică, preponderent camerală, cuprinde prime audiții din repertoriul românesc și universal și se completează cu înregistrări radio și TV și realizarea mai multor CD-uri. A participat la numeroase festivaluri, în țară și în străinătate, precum Festivalul George Enescu, Săptămâna Internațională a Muzicii Noi, Festivalul World Music Days – SIMC 1999, Toamna Varșoviană, Rumänische Kulturtage Berlin, Culturescapes Rumänien Elveția, Intersonanzen – Brandenburgisches Fest der neuen Musik Potsdam etc., promovând îndeosebi muzica românească.

Este autoarea cărții intitulate Introducere în hermeneutica discursului muzical, elaborată ca urmare a studiilor doctorale realizate sub îndrumarea profesorului Nicolae Brânduș și avându-l ca profesor consultant pe maestrul Dinu Ciocan.

În 2010 a câștigat Bursa George Enescu oferită de Institutul Cultural Român pentru un stagiu la Cité des Arts în Paris.

Din anul 2016 este rector ales al Univesității Naționale de Muzică din București.