For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser East-West Chamber Orchestra | George Enescu Festival

East-West Chamber Orchestra

Orchestra de Camera East-West, aparținând de Festivalul Internațional de Muzică Yuri Bashmet, a fost fondată în anul 2015 de către faimosul pianist și dirijor Rostislav Krimer și se recomandă a fi o orchestră a păcii, care își propune să întărească legăturile culturale și co-operaționale dintre Europa de est și vest.

Componența orchestrei este formată din soliști remarcabili, inclusiv laureați al celor mai prestigioase competiții internaționale precum Ceaikovski, ARD, Queen Elisabeth, Long-Thibaud, dar și concertmaeștrii și lideri ai marilor orchestre, care cântă pe instrumente excepționale, realizate de Stradivarius, Guarneri, Guadagnini, Goffriller.

Primul CD conținând Simfoniile 1 și 3 de Weimberg, lansat de Naxos în 2019 a fost privit cu căldură de critică și a primit recenzii lăudabile la nivel internațional de la Gramophone, și de asemenea a fost nominalizat la ICMA și la Premiile Opus Klassik.

Concertând în mod regulat la festivaluri și în turnee cu artiști precum Yuri Bashment, Fazil Say, Sergej Krylov, Julian Rachlin, Alexander Knyazev, și mulți alții, orchestra este un promotor al  muzicii contemporane, a noilor repertorii. De asemenea inițiază proiecte de tineret, copii, femei însărcinate, participă la evenimente caritabile pentru copii, lucrează cu UNICEF și strânge fonduri pentru programe de sănătate destinate copiilor.

Www.EastWestChamberOrchestra.com