For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Edward Gardner | George Enescu Festival

Dirijor principal al Filarmonicii din Bergen din octombrie 2015, Edward Gardner a dirijat orchestra în mai multe turnee internaționale, inclusiv spectacole la Berlin, München și Amsterdam, precum și la BBC Proms și Festivalul Internațional din Edinburgh. Edward a fost numit recent dirijor principal al Orchestrei Filarmonice din Londra, mandatul său începând din septembrie 2021.

Solicitat în calitate de dirijor invitat, în cele două sezoane anterioare Edward a debutat cu Filarmonica din New York, Orchestrele Simfonice din Chicago, Philadelphia și San Francisco, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin, Orchestra Filarmonică Regală din Stockholm, Orchestra Simfonică din Viena și  și Royal Opera House într-o nouă producție Káťa Kabanová; în aceeași perioadă, a revenit în concerte cu Orchestra Gewandhaus din Leipzig, Orchestra Philharmonia, Orchestra Teatrului Scala din Milano și Royal Opera House (Werther).

În sezonul 2020/21 Edward va deschide sezonul Orchestrei Filarmonice din Londra, revenind ulterior pentru mai multe concerte la Royal Festival Hall și un turneu în Germania și Marea Britanie. Punctele de atracție ale Filarmonicii din Bergen includ Macbeth de Verdi în concert, efectuarea unui turneu european și sărbătorirea aniversării de 250 de ani a lui Beethoven cu un festival de două săptămâni. Punctele culminante și proiectele care vor fi reprogramate datorită COVID-19 includ spectacole cu Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze, Orchestra Filarmonică a Radio France, Orchestra din Cleveland, Orchestrele Simfonice din Chicago și Montreal, Orchestra Simfonică Germană din Berlin și Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Finlandeze.

De asemenea, își continuă colaborările de lungă durată cu Orchestra Simfonică din Birmingham, unde a fost dirijor principal invitat din 2010 până în 2016 și cu Orchestra Simfonică BBC, pe care a dirijat-o atât în ​​prima, cât și în ultima seară a BBC Proms.

Director Muzical al Operei Naționale Engleze timp de zece ani (2006-2015), Edward are o relație continuă cu Metropolitan Opera din New York, unde a dirijat producții ale spectacolelor La damnation de Faust, Carmen, Don Giovanni, Der Rosenkavalier și Werther. Printre altele, a dirijat spectacole și la Scala, Opera Lirică din Chicago, Festivalul de Operă Glyndebourne și Opera Națională din Paris.

Un susținător pasionat al tinerelor talente, Edward a fondat Orchestra Tineretului Hallé în 2002 și dirijează în mod regulat Orchestra Națională de Tineret din Marea Britanie. Are o relație strânsă cu Școala de Muzică Juilliard și cu Academia Regală de Muzică, care l-a numit în 2014 în rolul de Președinte-Dirijor, distincție cu titlul Sir Charles Mackerras.

Născut în Gloucester în 1974, Edward a studiat la Cambridge și la Academia Regală de Muzică. Ulterior, a devenit dirijor asistent al Orchestrei Hallé și director muzical al Operei în Turneu Glyndebourne. Printre numeroasele sale premii se numără Dirijorul Anului (Premiul Societății Filarmonicii Regale), un premiu Olivier pentru realizări remarcabile în operă (2009) și obținerea unei distincții OBE pentru Servicii Muzicale în cadrul onorurilor prilejuite de aniversarea Reginei (2012).